Teknoloji
06 Mayıs 2022 11:14 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2022 11:14

Starlink taşınabilir abonelik hizmetini duyurdu!

Uydular aracılığı ile internet erişimi sunan Starlink, araca takılan bir aparat ile taşınabilir hâle getirildi.

Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in yıllardır üzerinde çalıştığı uydu interneti projesi Starlink, abonelerin araçlarındaki çakmaklık girişi aracılığıyla kullanılabilecek. Bu yenilik, Starlink abonelerinin nereye giderlerse gitsinler, internet antenlerini yanlarında taşımalarına ve aktif olarak kullanmalarına yardımcı olacağı açıklandı.

ARAÇLARDAKİ ÇAKMAKLIĞA TAKILARAK KULLANILABİLİR

Starlink mühendisleri, antenler üzerinde özel bir çalışma yaparak bu ürünleri, araç çakmaklıklarında da çalışabilir hâle getirdiği bilgisi verildi. Antenle birlikte sunulan bir aparat, cihazın araç içerisinde de çalışmasını sağladığı kaydedildi.

Starlink abonelerinin, antenlerini araçlar için uygun hâle getirebilmek için ayda 25 dolarlık ek ödeme yapmaları gerektiği öğrenildi. Ayrıca Starlink'in uyduları taşınabilir hâle gelmiş olsa da, internet hizmetinden faydalanabilmek için sabit bir şekilde durulması gerektiği açıklandı.

ENERJİ TÜKETİMİNİN MİNİMAL SEVİYELERE DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN UĞRAŞILIYOR

Starlink mühendislerinin, Starlink'in taşınabilir hâle gelmiş olmasının yarattığı araç enerji tüketimi konusunda çalışmalar yaptığı açıklandı. Musk tarafından yapılan bir açıklamaya göre, yazılım güncelleme çalışmalarına devam edilerek enerji tüketiminin minimum seviyelere düşürülmesi için uğraşılıyor.