Polemik & Kulis
24 Eyl 2012 20:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:10

STAR'IN YAPTIĞI AHLAKSIZLIK VE ALÇAKLIKTIR! ÜMİT ZİLELİ ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Haber Aktif'te konuşan Ümit Zileli ve Star yazarı Mehmet Ocaktan canlı yayında birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu

Star gazetesinin Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’yi 28 Şubat’ta askerle işbirliği yapmakla suçlaması TV 8’de ateşli bir polemiğe konu oldu. Gökmen Karadağ’ın modere ettiği Haber Aktif’te konuşan Ümit Zileli ve Star yazarı ve yaayın koordinatörü Mehmet Ocaktan canlı yayında birbirine girdi.

Star’ın haberinde 28 Şubat sürecinde askerin "işbirliği yapılacak siviller" listesi yaptığı ve listede Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’nin de olduğunu iddia edilmişti. Suçlamaları net bir şekilde red eden Ümit Zileli, Star gazetesini çok sert şekilde yopa tutarken Mehmet Ocaktan ise amaçlarının bir cadı avı başlatmak olmadığını söyledi.

"BU ARKADAŞLARI AHLAKSIZ VE ALÇAK OLMAKLA İTHAM EDİYORUM"

Star’ın yayınladığı habere sert suçlamalar yönelten Ümit Zileli tartışma konusu olacak ifadeler kullandı:

"Ben asla böylesine alçakça birşey için savunma yapmam. Eğer bir gazetenin etik bazı kaygıları varsa böyle bir iddia ile ilgili olarak hedefte kim varsa açar ona sorar. Böyle birşey yapmadılar. O nedenle ben bu arkadaşları ahlaksız ve alçak olmakla itham ediyorum. Bu Mehmet Ocaktan’ın kişiliğine dönük bir söz değildir. Kendisini tanımam etmem zaten. Balyoz davasında da "yararlanılacak gazeteciler" listesi yayınlanmıştı. Listedeki bir çok ismin o zamanlar yazmadıkları ya da köşelerinin olmadığı da ortaya çıkmıştı."

Haberdeki bir çok detayın yanlış olduğunu belirten Zileli, haberde iddia edildiğinin aksine İşçi Partisi’ne hiç bir zaman üye olmadığını da söyledi.

"ÜMİT ZİLELİ TELEVOLE KÜLTÜRÜNDEN GELDİĞİ İÇİN BÖYLE KONUŞUYOR"

Zileli’nin sert ifadeleri karşısında aynı sertlikte yanıt vermekten kaçınan Mehmet Ocaktan ise "Zileli Televole kültüründen geldiği için böyle bir üslüo kullanıyor" dedi.

Böyle bir suçlama ile karşı karşıya kalmak hoş birşey değil. Cumhuriyet gazetesinden gazetecilik ahlakı öğrenecek falan da değiliz. Kendi geçmişlerine bakarlarsa Cumhuriyet’in darbeler konusundaki geçmişini göreceklerdir. Ayrıca Sayın Zileli Televole kültüründen geldiği için üslubu biraz farklı. Bunu bir suçlama olarak da söylemiyorum. Televizyonda yaptıkları programlar televole tarzında olduğu için ölye söyledim. Bu haberde BÇG’nin bu tarz yöntemlerle çalıştığı söyleniyor. Yoksa Ümit Zileli’nin ahlak öğretmenliği yapmasına gerek yok. Savcılığa verilen belgelerde böyle bir örnekten söz ediliyor. Yargıda zaten ne olduğunu hepimiz görürüz. Batı Çalışma Grubu’nun böyle bir fişleme yöntemi yaptığı biliniyor. 28 Şubat’ın post modern darbe olmasının özelliği de böyle sivil ayakları olmasıdır. Yoksa biz Ümit Zileli bunları yapmıştır demiyoruz. Belgelerden bir tanesinde O’nun adı var. Bu Zileli’nin bilgisi dışında da olabilir. Çalışmışlar mı çalışmamışlar mı ben onu bilemem. Bunu yargı netleştirecektir.

"MEHMET OCAKTAN’IN BENİM GÖZÜMDE EN UFAK BİR DEĞERİ YOK"

"Mehmet Ocaktan’a hitaben konuşan Zileli "Sizin benim gözümde en ufak bir değeriniz yok" derken suçlamalarına şöyle devam etti:

"yapmayın bunu, bu sizi vicdanınız olmasa bile çocuklarınızın vicdanını yaralar, tetikçilik iyi bir şey değildir. Bunlar gazeteci olsaydı eğer açar sorarlardı bana, İşçi Partisi’ne üye oldum mu bakarlardı. İnsanda biraz utanma sıkılma olur..."