Gündem
16 Oca 2014 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Star'dan Zaman'a 28 Şubat cevabı!

Star gazetesi, Zaman'ın bugünkü manşetine internet sitesinden cevap verdi.

'Zaman' gazetesi bugün manşetine Sabah ve Star gazetelerini taşımış ve bu iki gazetenin 17 Aralık operasyonu sürecindeki yayın politiklarını 28 Şubat sürecine benzetmişti.

'Star' gazetesi de, Zaman'ın manşetine internet sitesinden bir yazı yayınlayarak cevap verdi. 'İsterseniz 28 Şubat'a hiçbir ZAMAN girmeyin' başlıklı yazıda, 'Zaman' gazetesinin 28 Şubat sürecinde duyarsız bir yayın politikası benimsediği ifade edildi.

Star, gazetenin o dönemdeki manşetlerine de yer verdi.

İşte Star'ın internet sitesindeki yazı:

Zaman gazetesinin bugün manşetten “eski Sabah” ve 'eski Star'ı hedef alarak yaptığı 28 Şubat benzetmesi o döneme ilişkin tavırları da gündeme getirdi. 28 Şubat döneminde Merhum Necmettin Erbakan’ın Başbakan olduğu Refahyol hükümetini karşı askeri cuntayla paralel bir tavır izleyen Zaman gazetesinin manşetleri “Zaman 28 Şubat konusunun hiç açmasa daha iyi olur” dedirtiyor. O dönemde Refah Partisi’nin kapatılmasına yol açan darbe süreci ve dindarlara yönelik ağrı baskılara karşı duyarsız kalan gazetenin bugün dürüst gazetecilik yapan kurumları 28 Şubatçılıkla suçlaması da tebessümle karşılanıyor.

17 Aralık operasyonunun medya üslerinden Zaman, bugünkü manşetinde paralel yapılanmanın devleti felç etme ve kirli ilişkilerini deşifre eden basına 28 Şubat medyası benzetmesi yaptı.

Haberini yaftalama ve itibarsızlaştırma, eğitime darbe, baskı ve batırma operasyonu, fişleme-kamuda cadı avı, servis haberlerle psikolojik harp ve organize telekulak başlıkları altında detaylandıran Zaman, adeta paralel yapılanmada olanları yazdı.

Yıllarca gazete ve televizyonlarından tapeleri yayınlayarak toplum üzerinde algı operasyonu yürüten Gülen grubu medyasının her önüne geleni Ergenekon’la, Balyozla ilişkilendirme tehditleri korku imparatorluğu yarattığı gibi bu davalarında sulandırılmasına neden oldu.

Diğer yandan Star ve Sabah’ın 28 Şubat dönemi manşetlerini alarak bugünle kıyaslayan Zaman, kendi manşetlerini ve Gülen’in darbe medyasına itiraflarını unutmuşa benziyor.

Haberin devamını okumak için tıklayınız