Polemik & Kulis
15 Ağu 2013 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

STAR'DAN MİT'E TRANSFER; HANGİ İSİM BASIN BİRİMİNİN BAŞINA GETİRİLDİ?

Star gazetesinde görev yapan önemli bir isim, MİT'in Basın Yayın Birimi'nin başına getirildi.

Star gazetesi Dış Haberler Müdürü Nuh Yılmaz, MİT'in Basın Yayın Birimi'nin başına getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) iki kritik atama gerçekleştirildi. Buna göre, gazeteci-yazar Nuh Yılmaz, MİT'in Basın Yayın Birimi'nin başına getirilirken, Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Genel Sekreter edebiyatçı-yazar Murat Dilmen ise MİT Terör Koordinasyon Merkezi'ne atandı.

HAKAN FİDAN'IN TALİMATIYLA

Hüseyin Özkaya imzasıyla Taraf'ta yer alan habere göre, Nuh Yılmaz'ın MİT personeli olması kurum içerisinde şaşkınlık yarattı. Zira, Star'da yazan ve bu gazetenin dış haberler servisini yöneten Yılmaz hakkında, MİT'te göreve başlamadan önce ayrıntılı bir inceleme yapıldığı ve incelemeden "olumsuz" sonuç çıktığı ileri sürülüyor.

Yılmaz hakkında hazırlanan ayrıntılı inceleme raporunda olumsuz ifadeler yer aldı. Raporda, "Yılmaz'ın kuruma alınmasının karışık ilişkileri nedeniyle uygun olmayacağı ve geçmiş hiçbir istihbarat tecrübesinin bulunmadığı" kaydedildi.

Ancak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın talimatıyla Yılmaz, MİT'in Basın Yayın Birimi'nin başına getirildi.

MİTÇİ GAZETECİ TARTIŞMASI HEP VARDI

Medyada MİT için çalışan gazetecilerin varlığı zaman zaman gündeme geliyor. Çeşitli isimler için "MİT ajanı'' iddiaları ortaya atılıyor. Bu konudaki en meşhur isim ise, Hayri Birler idi. Birler, Hürriyet 'in Ankara bürosunda Temsilci Yardımcısı olarak çalışırken, esas işi açığa çıkmıştı. Birler, daha sonra medya dünyasından uzaklaşmış ve esas işine geri dönerek, MİT'in Diyarbakır Bölge Müdürü olmuştu. Birler, Milliyet gazetesinde de çalışmıştı.