Gündem
19 Eyl 2014 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Star'da 2 milyonluk hortum kavgası

İktidarın operasyon gazetesi Star’da patron Ethem Sancak ve CEO Mustafa Karaalioğlu arasında 2 milyon liralık ‘hortumlama’ kavgası çıktı.

İddiaya göre gazetenin promosyon için kamu bankalarından çektiği kredinin 2 milyon lirası Karaalioğlu’nun ekibi tarafından iç edildi. Olayın ortaya çıkması Sancak ile Karaalioğlu’nun arasını açtı

“2 milyon yolla Süleyman Bey” sözü ile tarihe geçen Mustafa Karaalioğlu’nun başında bulunduğu Star Medya Grubu, ilginç bir yolsuzluk iddiası ile daha çalkalanıyor. Taraf gazetesinde yer alan habere göre, kamu bankalarından promosyon için alınan desteğin 2 milyon lirası, Karaalioğlu’nun çekirdek ekibi tarafından usulsüz şekilde iç edildi. Söz konusu usulsüzlük nedeniyle Karaalioğlu’nun çekirdek ekibi birbirine girdi.

YAKINLARI BULDU

Gazete içinde dolaşan iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Star Medya Grubu’nun başına geçmesi için görevlendirilen Karaalioğlu gazetenin satışlarını, 200-300 binlere çıkarma sözü verdi. Ve ilk yıllarda satışlar artmayınca yoğun bir promosyon işine girildi. Özellikle, klasikler serisi ile o dönemde tiraj 200 binlerin üzerine çıkarıldı. Bu kampanyalara destek ise kamu bankalarından geldi. Ancak, promosyon bedelinin 2 milyon lirası kampanyalar sırasında kayboldu. Özellikle promosyon için Çin’den getirilen bazı malların fiyatları şişirilerek, 2 milyon liranın üzerinde, fazla ödeme yapıldığı belirlendi. Söz konusu 2 milyonun ise kimin cebine gittiği bilinmiyor. Kayıp 2 milyon lira promosyon bedeli için herkes birbirini suçluyor. Dolaysıyla, kayıp 2 milyon liranın yani eski parayla kayıp 2 trilyon liranın kimler tarafından paylaşıldığı henüz tespit edilemedi. Ethem Sancak’ın yakınlarının, incelemeyi derinleştirmeleri halinde skandalın çözüleceği tahmin ediliyor.

“MUSTAFA KOLTUKLARI DOLDURMUŞSUN MAŞALLAH”

Ethem Sancak’ın yakınları ile Mustafa Karaalioğlu arasındaki gerginliğin tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi. Star Medya Grubu’nun ardından, Akşam Grubu’nu satın alan Ethem Sancak’ın, söz konusu gruptaki gazetelerin başına Karaalioğlu’nun çekirdek ekibinin atanmasından rahatsız olduğu bildirildi. O dönemde, Ethem Sancak’ın bu rahatsızlığını, “Mustafa Maşallah, biz koltuğumuzu oturmadan sen adamlarını gazetelerin başına yerleştirmişsin” dediği konuşuluyor.