Gündem
01 Mar 2013 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

STAR YAZARLARI RUH SAĞLIĞI HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ!

Star yazarları Ahmet Kekeç, Sibel Eraslan ve Ahmet Kaplan, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesini ziyaret etti.

“28 Şubat Süreci ve Türkiye” konulu panele konuşmacı olarak Manisa’ya gelen Star Gazetesi Politika Yazarları Ahmet Kekeç, Sibel Eraslan ve Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesini ziyaret etti.

Star Medya Grubu tarafından Türkiye’nin değişik illerinde “Anadolu Buluşmaları” adıyla organize edilen buluşmalar kapsamında “28 Şubat Süreci ve Türkiye” konulu panele konuşmacı olarak Manisa’ya gelen Star Gazetesi Politika Yazarlarından Ahmet Kekeç, Sibel Eraslan ve Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesini Başhekimi ve Yöneticisi Ahmet Ayer’i ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Abdullah Polat, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı İsmail Aydın, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Salih Polat eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ayer, hastanenin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin Psikiyatri Bölge hastanesi olması özelliğinden dolayı 12 il ve 15 milyon nüfusa hizmet veren, en büyük 2. Bölge Hastanesinden birisi olduğunu dile getiren, Ayer, “Çağdaş, güvenilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmada örnek bir sağlık kuruluşu olmayı hedefleyen hastanemiz sürekli iyileştirme prensibiyle ilerlemektedir.”dedi.

Hastaların tedavisinin sadece ilaç kullandırmakla mümkün olmadığını, sanatla terapi çalışmalarına çok önem verdiklerine vurgu yapan Ayer, “Hastaların topluma, günlük yaşama uymaları doğal olarak ilaçla olmuyordu. Sosyal köprülerle, sosyal beceri artıran yöntemlerle güzel sanatlara ihtiyaç duyuldu.”diye konuştu.

Hastaların yapmış olduğu resimlerden oluşan Rehabilitasyon Birimi Sanatla Terapi Çalışmaları adlı kitabı hediye eden Ayer, Kekeç ve Eraslan’ı Nisan ayı içerisinde açılması planlanan Manisa Ruh Sağlığı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin açılışına davet etti. Kendilerine gösterilen ilgiden ve bilgilendirmelerden son derece memnun kaldıklarını söyleyen Kekeç ve Eraslan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin açılışına katılmak için davete icabet edeceklerini belirtti.