Gündem
02 Eyl 2011 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:45

STAR YAZARINDAN SERT ELEŞTİRİ! SPOR BASINI BÜLTEN GAZETECİLİĞİ YAPIYOR!

Star'ın tenisçi yazarından spor basınına çok sert eleştiri geldi: Bülten gazeteciliği yapıyorlar...

"Benim şu an dünya sıralamam 89 ama biliyorum ki "32 numarayım" diye basın bülteni geçsem, yollanan medya kuruluşlarından yüzde doksanı bu şekilde haber yapar bunu."

Star yazarı tenisçi İpek Şenoğlu köşesinde bu ilginç iddiayı ortaya attı bugün. Spor medyasının hiç bir araştırma yapmadan, önün gelen basın bültenleri ile haber yaptığını ileri süren Şenoğlu, köşesinde İzmir Tenis Kulübü’ndeki turnuva ile ilgili haberleri de sert bir dille eleştirdi:

Basın bültenlerinin bir harf bile eksilmeden ya da arttırılmadan haber olmasına eskiden "Tenis basında yer alıyor" diye sevinsem de; artık inanın üzülüyorum. Çok mu zor internete girip 5 dakika araştırma yapmak?
Evet; bu ülkede şampiyonluğum sonrası röportaja gelip, "İpek Hanım, dizilerin çekimleri nasıl gidiyor?" diyebilecek kadar umursamaz, ciddiyetsiz zihinler gazetecilik yapıyor.

Sorularını hazırlamadan röportaja gidecek kadar karşındakine saygısızsın, gittiğin kişinin ne iş yaptığını bilmeyecek kadar kendine ve mesleğine de mi saygı duymuyorsun?

Geçen hafta İzmir Tenis Kulübü’nde yapılan 50 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında mücadele eden bir sporcunun çift cinsiyetli doğmuş olması, turnuvanın güzelliğinden ve Türk sporcuların başarılarından daha büyük haber yapılıyorsa, buna gazetecilik mi denir?

Umarım daha güzel bir geleceğin inşaası için çekiyoruzdur bu cefaları... Yoksa çok yazık olacak emeklerimize; hem de çok...