Gündem
24 Oca 2020 12:53 Son Güncelleme: 24 Oca 2020 13:05

Star yazarından o fotoğrafa tepki! "MEB'e sızan her kimse..."

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitap için seçilen resimlere tepki gösterdi.

MEB'in rehber öğretmenlere dağıttığı kitapta çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulayan kadınların başı açık, şefkat gösteren kadınların ise kapalı olarak resmedilmesi tartışma yaratmıştı.

MEB konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtmiş ve "Kitapta yer alan 150'nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir" açıklamasında bulunmuştu.

 “BUNA ZEMİN HAZIRLAYANLARIN SORUŞTURULMASI ESASTIR”

Ardan Zentürk, MEB’in dağıttığı kitaplarda yer alan resimlere tepkisini “Biz bu memlekette siyaset üstü, tüm yaşam tercihlerini kapsayan ‘kuvva ruhu’ ile milletin her ferdini kucaklayan bir ’beka cephesi’ bir emperyalizme karşı "milli bağımsızlık cephesi" telaşında olalım, MEB'e sızan her kimse bunu yapsın öyle mi sayın Ziya Selçuk” diye dile getirdi.

Bir “algı operasyonu yapıldığını” söyleyen Zentürk, “MEB'in açıklaması, anladığımız kadarıyla farklı sayfalarda yer alan görsellerin bir araya getirilerek algı operasyonu için kullanıldığı yönünde... Ama, buna zemin hazırlayanların soruşturulması esastır FETÖ'nün hareketlendiği dönemde sokağı suni tartışmalara sürükleyemeyiz” ifadelerini kullandı.