Medya
19 Eyl 2013 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

STAR YAZARINDAN İLGİNÇ İTİRAF! MİLLİYET'E GEÇECEKTİM DEMİRÖREN VETO ETTİ!

Star yazarı Orhan Miroğlu, Taraf'tan ayrıldıktan sonra teklif aldığı iki gazeteyi açıklarken Milliyet ve Demirörenlerle ilgili ilginç bilgiler paylaştı...

Taraf’tan ayrıldıktan sonra kulislerde iddia edildiği gibi Star gazetesiyle anlaşan Orhan Miroğlu bugünkü yazısında Taraf’tan ayrıldıktan sonra teklif aldığı iki gazeteyi daha açıkladı. İlk tercihinin Star olmadığını paylaşarak şaşırtan Miroğlu,Milliyet gazetesinde Derya Sazak döneminde aldığı teklifi ve ardından yaşananları anlattı.

İşte Miroğlu’nun yazısındaki ilgili bölüm:

YENİ ŞAFAK, STAR VE MİLLİYET’TEN TEKLİF ALDIM

Altı yıla yakın bir zamandır, köşe yazıyorum. Beş yılı Taraf’ta geçti. Geçen sene Taraf gazetesinden ayrılmak zorunda kaldığımda, Yeni Şafak , Star ve Milliyet gazetelerinden teklif aldım. Kapımı çalan başka kimse olmadı. Ama itiraf etmem
gerekirse, kemalist paradigmalarla her bakımdan yüzde yüz çatışan fikirlerimle, ben daha çok laik­kemalist medyada yazmak istiyordum.

MİLLİYET’İ TERCİH ETTİM AMA DEMİRÖREN VETO ETTİ!

Şimdi o da işini kaybetti, Derya Sazak Milliyet’te yazmamı istediğinde olabilir mi diye kuşkuya kapıldım. Derya Bey, gerçek bir dost olarak davrandı. Çok da ısrarcı oldu. Benden yazı istedi, yazıp gönderdim. Ama maalesef beni patronlarına kabul ettiremedi. Etseydi, Star’a, Yeni Şafak’a teşekkür edecek ve Milliyet’te yazacaktım. Ne Star’dan ne Milliyet’ten ne de Yeni Şafak’tan ne kadar telif alacağımı biliyordum, bunu hiç konuşmadık. Ama Milliyet’i tercih etmemin sebebi, ‘kendi farklılığımın ‘ Star’dan ziyade Milliyet’e çok uygun veya faydalı olacağını düşündüğüm içindi.