Gündem
27 Mayıs 2018 16:11 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:14

Star yazarından dikkat çeken çıkış: Adil ol TRT!

TRT'nin yayıncılığı tartışılmaya devam ederken, hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk'ten dikkat çeken bir çıkış geldi...

TRT'nin, 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı yayıncılık tartışılmaya devam ediliyor.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin her mitingde TRT'yi eleştirmesinden sonra, dün de, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Çorum'da düzenlediği mitingde TRT'ye sert sözlerle yüklenmişti.

Medyanın muhalefete karşı tavrını eleştiren Akşener, "Dün Kayseri yıkıldı, orada TRT beni tam 38 saniye gösterdi. TRT'yi satacağım parasını size vereceğim" diye belirtmişti.

"ADİL OL..."

TRT tartışılmaya devam ederken, hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk'ten dikkat çeken bir çıkış geldi.

TRT tartışmalarından sıkıldığını belirten Zentürk, sosyal medya hesabından, TRT'yi ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı etiketleyerek, "Sıkıldık yahu bu TRT tartışmasından... @trt yönetiminden ricam, siyasi yayın kriterlerini bir yazıya dök, kamuoyu ile paylaş, vergilerle yaşayan bir kurum olarak seçim kampanyasında da adil ol!.. Adilsen de rakamlarla açıklama yap, hepsi bu... @bybekirbozdag dikkatine..." diye yazdı.

Zentürk, Akşener'in "TRT'yi satacağım" sözünü de eleştirirken, "Meral hanım, kamusal yayın kuruluşu TRT'yi satacağını söylemiş, geçiniz, olmaz öyle bir şey, kamu güvenliği ve iletişiminde stratejik çöküş getirir, bunlar yakında kulakları çınlasın Besim Tibuk gibi MİT'i de özelleştireceğim falan demeye başlarsa, şaşırmam" diye belirtti.

Zentürk, TRT'nin "adil yayıncılık ilkesi"ni hassasiyetle uygulaması gerektiğini ifade ederek, "TRT hakkındaki son tvitim... Evet... Bir kamu yayın kuruluşu olan ve bu ülkenin bütün fikirler ve partilerden vatandaşlarının vergileriyle yaşayan TRT'nin özellikle seçim sürecinde 'adil yayıncılık ilkesini' büyük bir hassasiyetle uygulaması gerektiğine inanırım... Böyle olmalı" dedi.

İşte Zentürk'ün o tweetleri: