Gündem
13 Oca 2013 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

STAR YAZARI İSYAN ETTİ; ''BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU CUMHURİYET'TİR''

ÇOMÜ Rektörü ve Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Sedat Laçiner, atılan iftiralar nedeniyle ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü ve Star Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Sedat Laçiner, atılan iftiralar nedeniyle ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Türkiye’de kendi üzerinde bazı kesimlerin Alevi-Suni çatışması çıkarmak istediğini dün düzenlediği basın toplantısı ile dile getiren Laçiner, gelişmeleri Twitter’da da paylaştı.

Laçiner, atılan iftiralar üzerine ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Laçiner bir twitinde, "Atılan iftiralar nedeniyle ölüm tehditleri alıyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Cumhuriyet ve Aydınlık’tır." açıklamasında bulundu. Bu twit üzerine çok sayıda takipçisi Laçiner’e destek mesajları attı.

LAÇİNER’DEN CUMHURİYET’E SERT TEPKİ
Laçiner, Cumhuriyet Gazetesi’de kendisi hakkında yayınlanan ve gerçeklere dayanmayan haber yüzünden Şii ve Alevi düşmanı gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

1 yıl önceki yalan haberi manşetine taşıyan Cumhuriyet’i kınadığını söyleyen Laçiner "Belki de amaçları Türkiye’de mezhep kavgası çıkarmaktır. Hakkımı mahkemede elbette arayacağım. Ama halkımızın da Cumhuriyet’in gazeteden çok daha başka bir şey olduğunu görmesini isterim" dedi.

İŞTE LAÇİNER’İN O AÇIKLAMASI:
"Diğer taraftan defalarca yalanmış olmama rağmen hala geçen yıl hakkımda atılan iftiralar ile uğraşıyorum. Son olarak Cumhuriyet 1 yıl önceki yalanları yeninden birinci sayfasına taşıdı. Cumhuriyet’i kınıyorum.
Belki de amaçları Türkiye’de mezhep kavgası çıkarmaktır. Hakkımı mahkemede elbette arayacağım. Ama halkımızın da Cumhuriyet’in gazeteden çok daha başka bir şey olduğunu görmesini isterim.
Cumhuriyet, Aydınlık ve benzeri yayınlar ısrarla benim ağzımdan Şii kardeşlerimiz aleyhine yalanlar üretmekteler. Benim ağzımdan asla çıkmamış sözleri gerçekmiş gibi manşetine taşıyan Cumhuriyet’in Şii ve Alevi kardeşlerimizi yalanlarla kışkırtma çabaları neyin peşinde olduklarının açık kanıtıdır.
Cumhuriyet’in benim hakkımda söylediklerinin yalan olduğunu biliyorum, öyleyse başkaları hakkında söylediklerine neden inanayım?"