Medya
30 Mayıs 2015 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Star yazarı Cem Küçük sert çıktı: Can Dündar Türk Julian Assange’ıdır!

Star yazarı Cem Küçük dün Cumhuriyet'in manşetinde “İşte o silahlar” haberine imza atan Can Dündar'ın "Türk devletinin kırmızı çizgilerini aştı"ğını yazdı.

1 Ocak 2014 günü Hatay'da durdurulan MİT tırları ile ilgili olarak " paralel savcı Aziz Takçı, Pensilvanya’dan aldığı talimatla devlete ve millete operasyon çekti." diyen Star yazarı Cem Küçük dün Cumhuriyet'in manşetinde “İşte o silahlar” haberine imza atan Can Dündar'ın "Türk devletinin kırmızı çizgilerini aştı"ğını yazdı.

ABD ve İngilterenin sırlarını sızdıran Assange ve Bradley Manning'in işkence gördüğü ve gazeteci Garry Webb'in intihara zorlandığını anımsatan Küçük, Can Dündar'ın da seçimlerden önce tutuklanmasının doğru olmayacağını ancak soruşurmanın vatan ihanet soruşturması olduğunu yazdı.

İşte Can Dündar için Jullian Assange benzetmesi yapan Küçük'ün yazısından dikkat çeken bölümler:

TÜRK DEVLETİ ATOM BOMBASI BİLE GÖNDERSE

"Bir insan Türk dış politikasını eleştirebilir. Bu en doğal hakkıdır. Türkiye’nin Suriye politikasını beğenmeyebilir, topa tutabilir. Ama Türk devleti Esad’ı devirmek için atom bombası bile gönderse, bunu ifşa edemez. İfşa etmeye kalktığınızda milli güvenliği ihlal etmiş olursunuz.

ABD ve İngiltere’nin Julian Assange ve Bradley Manning’e neler yaptığı ortada. Assange, dünyanın en kötü basın siciline sahip Ekvator’un İngiltere büyükelçiliğinde 12 metrekarelik bir alanda yaşıyor. Dışarı çıktığı an hapsi boylayacak. Manning ise hem işkence gördü hem de 35 yıl cezaya mahkum edildi. İran-Kontra skandalında CIA’in rolünü sorgulayan gazeteci Gary Webb 2004’te intihara zorlandı.

Can Dündar Türk Julian Assange’ıdır. Assange’ın akıbeti neyse ona uğrayacaktır. Devlet sırrını ortaya saçıp, ülkenin seçilmişlerini Lahey Adalet Divanı’nda yargılamak isteyenler bunun bedelini ödemek zorunda. Can Dündar bu haberle Türk pasaportlarını işlevsiz hale getirmek isteyen paralel çetenin yeni üyesidir.

(...) Cumhuriyet Gazetesi dün bazı fotoğrafları manşetine taşıyarak TIR’ların dorselerinde askeri mühimmat olduğunu iddia ederek, aslında devletin gizli sırlarını açığa vurmak istedi. Üstelik Can Dündar imzasıyla yayınlanan haberde Türkiye sanki Suriye’deki yasadışı oluşumlara silah sevkiyatı yapıyor izlenimi oluşturmaya çalıştı. Şimdi başsavcılık 3713 sayılı terörle mücadele kanunu çerçevesinde Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerini sorgulayacak.

Geçen sene 28 Mart’ta yerel seçimlere 3 gün kala Dışişleri’ndeki kozmik toplantı paralel çete tarafından dinlenmişti. Şimdi de seçimlere 9 gün kala Cumhuriyet gazetesi yeni paralel şebeke olarak görevini ifa etti.

SEÇİMLER ÖNCESİ TUTUKLANMASI DOĞRU OLMAZ

Şunu da açıkça söyleyelim: Can Dündar’ın bu vatana ihanet suçunu başsavcılık sorguluyor. Seçimler öncesinde Dündar’ın tutuklanması doğru olmaz. İstenilen şeylerden biri de bu. Dünyaya böyle bir malzeme vermek isteyeceklerdir. Seçimlerden sonra gereken yapılmalıdır.
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan her zamanki gibi lafı dolandırmadan konuştu: “Yeni Türkiye halkımızın ümidi olurken, bazılarının da kabusu haline geldi. Allah vermesin Türkiye’yi düşman işgal etse önce bu ülkenin milli kurumlarına, stratejik kuruluşlarına bunlar adeta saldırır hale geldi. Bunlar da meslek edindiler bu durumu adeta. MİT’e, milli bankalarımıza, milli projelerimize saldırdılar. Gezi olaylarında ekonomiyi durdurma çağrısı yaptılar. Gaflet veya gafleti tembihle, cehaleti talimle çözebilirsiniz ancak ihanetin ilacı yoktur.”

CUMHRİYET'İN O MANŞETİNİ HERKES SAKLASIN

Bu ülkede ihanetin gerçekten ilacı yok. Dünkü Cumhuriyet gazetesinin manşetini vatanını seven herkes saklasın. İleride çocuklar “Vatana ihanet nedir?” dediklerinde o manşeti çıkarıp gösterirler. Şimdi birileri çıkıp utanmadan basın özgürlüğü yaygarası koparacak. Ama yemezler. Yaptığınızın gazetecilik olmadığını hepimiz biliyoruz. Bundan sonra olacaklar için de ağlamayacaksınız.