Gündem
28 Ara 2015 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Star Wars 7: Güç Uyanıyor"dan yeni rekor!

Dünya genelinde geniş bir hayran kitlesine sahip "Star Wars" serisinin yeni filmi "Güç Uyanıyor", 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak gişe rekoru kırdı.

Beyaz perdeye hızlı bir başlangıç yaparak ilk haftada yaklaşık 500  milyon dolara ulaşan "Star Wars 7: Güç Uyanıyor",  dünya çapında 1 milyar  dolarlık hasılat elde ederek, sinema tarihinde bu rakama en hızlı ulaşan film  oldu.

Film, ABD'de hafta sonunda 153,5 milyon dolar tutarında gelir elde  ederken, sadece Noel gününde 49,3 milyon dolarlık hasılat yaptı. ABD medyasında  yer alan bilgilere göre bu rakamlar, Noel gününde ulaşılmış en yüksek hasılat.

"Star Wars" serisinin yeni filmi hasılat rekorları kırarken, bu filmle  hemen hemen aynı anda vizyona giren filmlerin toplam hasılatı ise yaklaşık 500  milyon dolara ulaşabildi.

Bundan önceki 6 Star Wars filmi toplamda yaklaşık 4,4 milyar dolar  gişe hasılatı elde ederken, 2005 yılında vizyona giren "Star Wars 3: Sith'in  İntikamı" dünya genelinde 848 milyon dolardan fazla gelir sağlamıştı.

Serinin son filminin ise gişe hasılatının yanı sıra karakterlerin  oyuncakları, maskeleri ve giyim eşyaları gibi yan ürünlerle birlikte toplamda 9,6  milyar dolarlık ekonomik kazanç oluşturması bekleniyor.