Televizyon
07 Mar 2013 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

STAR TV'DE FIRILDAK AİLESİ ŞOKU!

Star TV'de büyük ümitlerle yayına sokulan, yapımcılığını Varol Yaşaroğlu'nun üstlendiği Fırıldak Ailesi adlı çizgi dizi büyük hayal kırıklığı yarattı.

İlk bölümden itibaren sürekli izlenme payı düşen iddialı yapım, bölüm başı 130.000 Liralık bütçesi ile dudak uçuklatıyor.

Büyükler için hazırlanan ilk çizgi dizi olma iddiasını taşıyan yapım bütçesiyle de paralel olarak çok büyük beklenti yaratmıştı. Her bölümü sadece 25 dakika olan proje için Star TV yönetimi 1.000.000’dan daha fazla bir bütçeyi gözden çıkardı. Ancak geçen hafta dördüncü bölümü yayınlanan proje çizgilerinden senaryosuna kadar tartışma konusu oldu. Bu da dizinin istikbalini tehlikeye soktu.

Sosyal medyada en çok eleştirilen konu ise çizgi dizinin tuhaf bir tercihle her hafta izleyiciyi göz yaşına boğan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin senaristi  Coşkun Irmak’a yazdırılıyor olması.

Bunun yanında TRT Çocuk için yapılan çok daha ekonomik  çizgi filmlerin bile daha kaliteli çizgilere sahip olduğu savunuluyor. Yine ilk etapta dizi başladığında ne olursa olsun bu tür işlere destek verilmesi gerektiğini yazan Ekşi Sözlük yazarlarının da zaman içinde ümitleri azalmaya başladı.

Dizi geçtiğimiz hafta totalde 28. olarak 6.36 izlenme payında kalırken, asıl hedef kitlesi olan AB’de ironik bir şekilde Total’in altında sadece 5.33 izlenme payı alabildi. Bütçe sıkıntısı olmayan tek televizyon olan Star TV yönetimini  reytinglerden çok dizinin genç izleyici tarafından ağır eleştirilere maruz kalması rahatsız etti.

Dizi yayına verilmeden önce büyük bir heyecan taşıyan Star TV İçerik Grup Başkanı Ömer Özgüner Fırıldak Ailesi için "Yine bir ilke imza atacağız" demişti. Aynı sloganla yola çıkan Atlılar dizisi yayınlanmadan iptal edilmiş, Galip Tekin’in eserlerinden uyarlanan Acayip Hikayeler ise yayından kaldırılmıştı.

RADAR OPERATÖRÜ