Polemik & Kulis
26 Kas 2014 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Star Medya Grubu'nda deprem sürüyor! Hangi isim istifa etti? (Medyaradar/Özel)

Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan ve Yusuf Ziya Cömert'in görevden alınmalarının ardından Star Medya Grubu'ndan bu kez bir tepki istifası haberi geldi!

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın Ethem Sancak tarafından görevinden alınmasına bir tepki istifası geldi. 

Yayın danışmanı ve köşe yazarı İbrahim Kiras istifa etti. 

Kiras, bugün istifasını sunarak Star Medya Grubu ile yollarını ayırdı.

HAKAN ALBAYRAK DA İSTİFA ETMİŞTİ

Star Yazarı Hakan Albayrak, yaptığı açıklamada görevden almalara duyduğu tepkiler üzerine yazılarına son verdiğini açıklamıştı.

İBRAHİM KİRAS KİMDİR?

Şair, yazar ve gazeteci İbrahim Kiras, 1968'da İstanbul'da doğdu.

1990'da Geniş Zamanlar dergisini kurdu, yönetti. 1992'de Ahmethan Yılmaz'la birlikte, "İkişiir" dergisini çıkardı. Ebubekir Kurban'la birlikte, 1993'de Şehir Yayınları'nı kurdu, yönetti.
1994'den itibaren haftalık ve aylık İzlenim dergileri ile Yeni Şafak gazetesinde yayımlamaya başladığı güncel politik yorumlarını son yıllarda Gerçek Hayat dergisinde ve nihayet 8sutun adlı internet sitesinde sürdürdü.

1994'de İz Yayıncılık'tan çıkan şiir kitabının adı da Gerçek Hayat'tır.

Üniversite öğrenciliği döneminde TRT televizyonunda başlayan basın-yayın alanındaki mesleki meşgalesini 1987'den bu yana muhtelif dergi, gazete, televizyon ve radyo kanallarında sürdüren İbrahim Kiras,  Star gazetesinde yayın danışmanı olarak görev yapıyordu. ve köşe yazıları yayınlanmaktadır.




MEDYARADAR/ÖZEL