Televizyon
04 Haz 2014 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

Star Kurt Seyit'ten umudunu kesti! Küçük Ağa’nın bileğini Şaban da bükemedi!

Star Kurt Seyit’ten umudunu kesti, Küçük Ağa’nın karşısına Şaban’ı dikti ama nafile… Murat Tolga Şen, reytinglerden dizilerin kaderini tahmin ediyor.

Bundan birkaç ay önce, henüz Kurt Seyit ve Şura tanıtımları dönerken, Star TV Salı gecelerinin reyting tahtına oturacağından emin bir şekilde gemisini yüzdürüyordu. Küçük Ağa dizisi iyi başlamıştı ama Kıvanç’ın haşin bakışlarının karşısında küçücük bir veledin ne kadar şansı olabilirdi ki?

Kanaldaki hesap, reytinge uymadı! Kurt Seyit kötü başladı ve daha da kötü bir şekilde devam etti. Artık reyting listesinde (total) ilk 10’da bile yeri yok. Dün akşam 14. sırada olarak bir sürü tekrar programdan bile geride kaldı. Kıvanç’ın yüzü suyu hürmetine, bakalım nereye kadar!

Bükemediğin bileği öpeceksin derler ama Star’ın hamleleri  bitmiyor. Dün gece, Yeşilçam filmlerinin yeniden yükselişine uygun olarak, Kemal Sunal’ın iddialı filmlerinden birini, Şabanoğlu Şaban’ı yayınladı ancak o da reyting yarışını 7. Sırada bitirebildi. Keza Fox TV’de bir doğu komedisi olan Ay Lav Yu ile şansını denedi ve reyting listesine total’de 6. Sıradan girdi.

Eski Yeşilçam komedileri ya da seyirci hedefli yeni gişe komedileri bir tür *salma görevi yapmaya başladı. O gecenin kralı belli olduğunda diğer kanallar karşısına pahalı bir dizi prodüksiyonu koymak yerine çok daha maliyetsiz bir alternatif olan “film gösterme” işine girdiler. Bu da gösteriyor ki, önümüzdeki yıllarda, prime time’da her kanalda dizi izlemeyeceğiz. Şampiyon belli olana kadar yaşanan dizi enflasyonu güçlü bir budama ile sezon ortasında dengelenecek.

Küçük Ağa’yı devirmek zor, belki de imkansız. Çok uzun sezonlar devam edecek bir dizi değil, başrol oyuncusu ergenliğe girene kadar ancak ama en az iki sezon Salı akşamlarını kimseye kaptıracak gibi görünmüyor. Küçük Ağa’nın, oturmuş seyircisi ve ilginç hikayesiyle izlenmeyi hakkeden ATV dizisi Kaçak’tan başka rakibi yok ki, izlenme oranlarında ona da açık ara fark atıyor.

Seyirci basit anlatımlı, eğlenceli, kafa boşaltan işler istiyor ama sadece bunlara dikkat etmek de yetmez. Kağıt üzerinde harika görünen projelerin çökmesine de alışığız. Her şey kıvamında olmalı… Kıvanç yakışıklı diye sadece ona oynarsanız yılın en büyük fiyaskosuna imza atmış olabiliyorsunuz. Sonra da ne oluyor; umudumuz Şaban!

*Salma: yelkenli teknelerin altında bulunan, temelde denge sağlamaya yarayan ağırlıktır.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com