Gündem
12 Tem 2007 21:58 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:49

STAR HABER GENEL YAYIN YÖNETMENİ ERDOĞAN AKTAŞ, MHP LİDERİ BAHÇELİ'Yİ AĞIRLADI... BAHÇELİ İLHAN SELÇUK'UN MHP'Yİ ÖVMESİ İÇİN NE DEDİ?..BAHÇELİ "NEDEN ASIK SURATLISINIZ" SORUSUNA HANGİ CEVABI VERDİ?..

Bahçeli uzun yıllar sonra ilk kez canlı yayına çıkarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlhan Selçuk'a gönderme yapan Bahçeli ip atma olayına da açıklık getirdi... İşte Bahçeli'nin olay yaratacak açıklamaları:

Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Bahçeli 267 milletvekilinin üstünde bir oranla meclise geleceklerini iddia etti.

Devlet Bahçeli CHP ile koalisyon kuracak mısınız şeklindeki soruya "Bu söylentileri AKP çıkartmaktadır. Biz tek başına iktidarı hedefliyoruz. AKP'nin 4.5 yılda ülkemize yaşattığı tahribatı onarmak amacındayız. Bu onarımı gerçekleştirecek proje bizdedir. Farklı hedefleri olan partilerle birlikte hareket etmekteyiz." deyi cevap verdi.

Bahçeli DTP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu ve baraj sorunu nedeniyle bağımsız adaylarla seçime girdiğini belirterek "Bunun sorumlusu AKP'dir. Çünkü AKP tek başına iktidar olamazsa bu bağımsız adaylarla yani PKK'nın siyasi uzantılarıyla koalisyon hesabı yapmaktadır. AKP Türkiye yükselen MHP'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek için CHP'yle koalisyon kuracaklar söylentisi yaymaktadır." dedi.

Bahçeli, Barzani'nin sınır ötesinden AKP'ye başarı dilediğini öne sürerek "Dışarıdan Barzani, içeriden ise İmralı'dan gelen teröristbaşı AKP'yi desteklemektedir." dedi.

Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın son zamanlarda argo bir söylemle MHP'ye saldırarak "Bize siyasi terörist dedi ve bizi mafya artıklarının partisi olarak kamuoyuna lanse etmeye kalktı. Asıl siyasi terörist kendisidir" diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın bazı önemli milletvekillerini seçim öncesi liste dışı bırakarak yerlerine şaibeli isimleri aday olarak gösterdiğini iddia etti.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın "Hangi illerde daha çok milletvekili çıkaracaksınız" sorusu üzerine MHP lideri Bahçeli "81 ilde de birinci parti olacağız. Geçmişte Van'da Mardin'de milletvekili belediye başkanı çıkarmıştık. Aynı şekilde her ilde birinci parti olacağız" dedi.

Bahçeli gazetececi İlhan Selçuk'un MHP'yi övmesiyle ilgili soruya da "Kendisi aydın bir gazetecidir. Bu şekilde düşüncesi varsa saygı duyarım. Ama kendisiyle görüşme imkanım olmadı"

Türban sorunu

Devlet Bahçeli, türbanla ilgili soruya da "İnanan insanların örtünmesi son derece doğaldır. Ancak bu inançlı kardeşlerimizi siyasal bir simgeyle hareket zorlamak cephelere zorlamak yanlıştır ve bu sorun Türkiye'yi sıkıntıya sokmaktadır. Ancak 22 Temmuz'dan sonra başörtüsü sorununu MHP iktidarında çözeceğiz. Şimdi tesettürlü bir hanım hastaneye gittiğinde doktor ben sana bakamam diyebilir mi ya da adliyeye tanıklık yapmaya giden tesettürlü bir hanıma hakim 'Seni dinleyemem' diyebilir mi o halde eğitime gelen tesettürlü kızlarımızı da kapıdan çevirmemiz gerekir" diyerek türbanlı eğitim sinyali verdi.

İp atma meselesi

Devlet Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ı kendi iktidarları döneminde niye asmadıkları yönünde seyirciden gelen bir soruya ise şöyle yanıt verdi: "Biz o zaman üç iktidarlı bir koalisyon kurmuştuk. Ortaklarımızdan birisi rahmetli Ecevit'ti ve kendisi şahsen idama karşı olduğunu, diğer ortağımız Mesut Yılmaz ise Avrupa Birliği'nin idama karşı olduğunu belirtip bölücü başının asılmaması yönünde hareket ettiler. Biz de Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıları düşünerek koalisyonu bozmadık. Başbakan şimdi alanlara çıkıp "Apo'yu siz asmadınız ip mi bulamadınız" diye konuştu. Başbakan sürekli yalan söylüyor. Apo geldiğinde Ecevit'in Başbakan olduğu azınlık hükümeti vardı. Apo'yu İmralı'ya o hükümet koydu biz mi koyduk? Başbakan yanlış beyanlarıyla halkın gözünde küçültmeye çalışmaktadır."

Bahçeli ipi niye attığını i