Medya
22 Tem 2015 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Star Genel Yayın Yönetmeninden HDP yönetimine olay Suruç soruları!

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, bugünkü yazısında Suruç patlamasıyla ilgili HDP yöneticilerine kritik sorular yöneltti.

Kobani'ye oyuncak mı götüreceklerdi yoksa savaşma mı gidiyorlardı? Suruç patlaması sonrası kafalar fena halde karıştı. HDP yöneticileri 300 sosyalist gençle ilgili sonu ölümle biten maceraya sürüklemekle suçlanıyor.

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü bombalı saldırı sonrası ortalık toz duman. Sert açıklamalarıyla şimşekleri üzerine çeken HDP kurmaylarına bir tepki de Albayrak'tan geldi.

Star'ın tepesindeki isim Nuh Albayrak, Suruç'ta bombalı saldırının hedefi olan gençlerle ilgili olarak HDP yöneticilerine bugünkü köşesinde "Bu gençler savaşmak için mi Kobani’ye gidiyordu?" diye sordu.

Kobani'ye geçmek için çeşitli illerden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 kişi Belediye'ye ait Amara Kültür Merkezi'nde konaklıyordu. Grubun Kobani halkına yardıma gittiği ve beraberinde getirdikleri oyuncakları çocuklara dağıtacakları açıklanmıştı.

Ancak açıklamaları tatmin edici bulmayan Albayrak, "HDP yöneticilerinin, ucuz tahrikleri bir kenara bırakıp şu sorulara cevap vermesi gerekir" dedikten sonra yazısında şu soruları sordu:

TOPLANAN OYUNCAKLARI 300 KİŞİNİN Mİ GÖTÜRMESİ GEREKİYORDU?

- İstanbul’dan topladığınız bu 300 genci, ölümün kol gezdiği bir bölgeye götürmekteki asıl amacınız neydi?

- Toplanan oyuncakları 300 kişinin mi götürmesi gerekiyordu?

- Bu gençler Kobani’yi nasıl imar edeceklerdi?

YÜKSEKDAĞ NEDEN GÜNLERDİR KOBANİ'DE?

- MLKP menşeli Figen Yüksekdağ’ın günlerdir Kobani’de bulunmasının, MLKP’nin legal uzantısı olan ESP’li gençlerin ziyareti ile bir ilgisi var mı?

Ve asıl soru:

- Bu gençlerin, MLKP tarafından üniversitelerden toplanıp Kobani’de eğitildikten sonra DAEŞ’e karşı cepheye sürülen gençlerle bir ilgisi var mı?

Netice olarak, elbette bu vahşeti planlayan, gerçekleştiren, yardım eden, görevini ihmal eden kim varsa ve her nerede ise tek tek bulunup cezası verilmelidir.

Ama bu gençleri, ölümle biten maceralara sürükleyenler de hesabını vermelidir.."