Medya
19 Oca 2011 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

STAR GAZETESİ'NİN ÖZEL HABERİNİ SABAH'A KİM SIZDIRDI? ŞAMİL TAYYAR'DAN ŞOK İDDİA!

Star Gazetesi Ankara temsilcisi ve köşe yazarı Şamil Tayyar Ankara bürosunun başarılı muhabirlerinden Lütfü Kaplan'ın "faili meçhul cephanelik" haberinin sızdırıldığını iddia etti.

Genelkurmay mı sızdırdı?

Ankara büromuzun başarılı muhabirlerinden Lütfü Kaplan geçen hafta çok iddialı bir haber getirdi. Şemdinli Aktütün 1. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı karargah hizmet binasının hemen yanındaki bir gecekonduda envanter dışı cephane olduğunu söylüyordu. Hep birlikte araştırdık haber doğruydu.

Gecekondu cephanelik askeri tel örgüye 10 metre mesafede, envanter dışı kalaşnikof, roketatar, patlayıcılar ve mermilerle doluydu.

Onlarca şehit verdiğimiz ve defalarca baskına maruz kalmış bir karakola 10 metre mesafede cephanelik kurulması fikri çok tuhaf geldi. O cephanelik ya karakolun kontrolündeydi ya terör örgütünün...

Açıkçası iki ihtimal de beni ürküttü. Düşünün; birileri burnunuzun dibine kadar gelip gecekonduya silah ve mühimmat yığıyor, haberiniz olmuyor veya jandarma suç aletlerini karakola yakın yerde muhafaza ediyor!

Haberi getiren arkadaşıma, doğruluğu konusunda kaygımız olmadığı halde, “Genelkurmay’ı arayın, görüşlerini alın” dedim. Çünkü: Daha önce yazdığımız orduyla ilgili haberlerde kimi zaman kendilerine sormadığımız için sitemkarlardı. Hem Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner hem basınla ilişkilerden sorumlu Tuğgeneral Tayyar Süngü, bu konudaki sitemlerini iletmişlerdi.

Lütfü Kaplan, geçen Cuma günü öğle saatlerinde Genelkurmay basın dairesini aradı, karşısına çıkan bir albayla görüşerek haberi aktardı, bu konudaki gelişmeleri sordu. Aynı gün saat 19.00 sularında Tayyar Süngü, muhabir arkadaşımızı arayarak, konudan yeni haberdar olduğunu, konuyu araştıracaklarını, hafta sonuna denk geldiği için pazartesinden önce bilgi veremeyeceklerini anlatıp süre istedi.

Eksik unsur kalmasın, bir de haksız eleştiriye uğramayalım diye haberi dondurduk.

Pazartesi günü Genelkurmay’dan cevap beklerken bir gazetede manşetten “faili meçhul cephanelik” haberi çıktı. Haberde; askeri savcılıkça yürütülen bir soruşturmaya gönderme yapılarak Aktütün karakolunun tel örgülerine 10 metre mesafedeki faili meçhul cephanelikte ele geçirilen silah ve mühimmat anlatılıyordu.

Tecrübeli savunma muhabirinin kaleme aldığı haberde ayrıca, Genelkurmay’ın cephanelikle ilgili soruşturmayı yakından takip ettiği belirtiliyordu. Derken aynı gün Genelkurmay açıklama yaparak, pek alışık olmadığımız biçimde haberi doğruladı.

Oysa bize Cuma akşamı Genelkurmay’dan verilen bilgiye göre, o soruşturmadan da cephanelikten de haberleri yoktu!

Pazartesi çıkan haberin Pazar günü yazıldığını düşünecek olursak, aradan geçen 1 günde (cumartesi) faili meçhul cephanelik nasıl askeri soruşturma konusu oldu?

Şimdi sıkı durun, asıl sorum Genelkurmay’adır: Star’da nasıl yayınlanacağını tahmin edemediğiniz ve bize ait bir haberi, kontrollü şekilde yayınına imkan sağlamak için bir başka gazeteye siz mi sızdırdınız?

Bu soruma cevap bekliyorum, sessiz kalırsanız bu durumu “evet” olarak yorumlarım, haberiniz olsun.

Şamil Tayyar/Star