Gündem
19 Eki 2012 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

STAR GAZETESİNE ŞOK TEPKİ! GAZETEYİ YAKTILAR!

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert'in sözleri CHP'lileri kızdırdı.

"Ortadoğu, Suriye İç Savaşı ve Türkiye" konulu panel için Eskişehir'e gelen Star Medya Grubu, Odunpazarı Belediyesi'nin kahvaltı programına katıldı. Programda konuşan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert'in, Eskişehir için söylediği sözlere ilk tepki CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer'den geldi.

CHP İl Başkanlığı binası önünde partililerle birlikte Star Gazetesi'ni yakan Çakıcıer, “Şehrimize hakaret eden Star Gazetesi'ni protesto ediyor ve yakıyoruz" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, bu sözleri söyleyenleri kınadığını, kimsenin böyle bir şeye hakkı olmadığını belirterek, "O kelimeleri söyleyen ve söyletenleri kınıyorum. Eskişehir'e fuhuş kenti deniyor adam arkasını dönüyor ve övgü dolu bir yazı yazıyor. Eskişehirliler bu adamların ne olduğunu bilsinler. Eskişehirli kentine sahip çıkan aydın ve çağdaş bir kişiliktedir. Gerekirse bu kentte Star Gazetesi alınmasın ve tepkimizi sert bir şekilde koyalım" dedi.

Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği panelde böyle şeylerin söz konusu bile olmadığını vurgulayan Ataç, "Bizde Suriye ile ilgili panel düzenledik ve panele gelenler orayı yaşayan yani milletvekilleri oldu ama kimseye hakaret edilmedi. Son derece başarılı bir panel oldu.

Adam daha yeni geliyor birinci dakikada bu kente hakaret ediyor. Sen kimsin ki benim anneme, bacıma, kardeşime ve kızıma laf söylüyorsun, utanmaz adam" şeklinde konuştu.