Polemik & Kulis
23 Eyl 2015 23:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Star Gazetesi'nden kovulmuştu! Erdoğan'ın başdanışmanı hangi gazeteye transfer oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Cemil Ertem'in yeni adresi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından olan Cemil Ertem, Milliyet gazetesine transfer oldu. Kasım 2014'te Star gazetesinden kovulan Cemil Ertem bir süredir Akşam gazetesinde yazarlık yapmaya başlamıştı.

Cemil Ertem'in adı, yandaş medyadaki tasfiye operasyonları zamanında sık sık gündeme gelmişti.

Cemil Ertem’in, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ve bazı Ak troller ile birlikte, aralarında dönemin Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu'nun da bulunduğu bazı isimlere karalama operasyonu yaptığı iddia edilmişti. Ertem'in Ak trollerle olan özel yazışmalarının sosyal medyada yayılmasından kısa bir süre sonra, Ertem'in Star'dan kovulduğu haberi sızdırılmıştı. 

Cemil Ertem ise kovulduktan sonra Karaalioğlu'na göndermede bulunarak “Arkadaşlar; bu ülkenin yağmalanmasına, kamu değerlerinin tekellere devrine, neoliberal politikalara, satılık kurumlara, bürokrasiye karşı çıkın. Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin” demişti.

Bu tartışmalardan sonra ise Ethem Sancak, sahibi olduğu Star ve Akşam’ın yöneticileri Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan’ı kovmuştu.