Medya
29 Kas 2010 09:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

STAR GAZETESİ'NDEN BOMBA İDDİA! TMSF BAŞKANI HANGİ MEDYA PATRONUNU, NEDEN ODASINDAN KOVDU?

Türkiye'nin batık banka operasyonları ile tanıdığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ilginç bir kavga ile çalkalanıyor.

Türkiye’nin batık banka operasyonları ile tanıdığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ilginç bir kavga ile çalkalanıyor. İddiaya göre, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Cine5 televizyonunun satışını görüşmek için randevu verdiği bir dönemin ünlü medya patronu Erol Aksoy ile makamında kavga etti. TMSF yöneticilerinin önünde gerçekleşen kavgada Gül, Aksoy’u kolundan tutarak makam odasından zorla çıkardı. Toplantıda bulunanların verdiği bilgiye göre TMSF’deki kavga şöyle gelişti:

Olay Kurban Bayramı öncesinde gerçekleşti. Cine5’i satın almak isteyen TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, teklif vermeden önce kanalın eski sahibi Erol Aksoy ile birlikte TMSF Başkanı Gül ile görüşmeye gitti. Bazı TMSF yöneticilerinin de hazır bulunduğu görüşmede Gül, Aksoy’a, “Biz Nilüfer Hanım’a randevu verdik, sen niye geldin. Para mı getirdin yoksa” dedi. Aksoy da kanalın hukuki durumunu görüşmek için geldiğini, şirketlerine haksız yere el konulduğunu söyledi. Bunun üzerine Gül “Şükür et oturduğun evi almadım” dedi. Aksoy da “Tek evim kaldı, onu da mı alacaksınız” diye çıkıştı. Gül “1 milyar dolar batırmış bir adam öyle bir evde oturamaz” diyerek Erol Aksoy’un sözlerine tepki gösterdi.

Gül ile Aksoy arasındaki karşılıklı atışma bir süre daha sürdü. Tartışmanın büyümesi üzerine, TMSF Başkanı Gül, Aksoy’un kolundan tutarak, dışarı çıkmasını istedi. Aksoy da “Dokunma bana, sen beni kovamazsın” diye bağırdı. Makam odasındaki bağrışmalar, başkanlık katının koridorlarında duyuldu. Odada bulunanlar Gül ile Aksoy arasına girmek istedi ama ortamı sakinleştirmeyi başaramadılar. Aksoy, tartışmanın ardından makam odasından ayrılırken, TİKAD Başkanı Bulut da TMSF Başkanı ile kısa bir görüşme yaparak kendisini bekleyen Aksoy’un yanına gitti. Aksoy, olayı hatırlatmamız üzerine, konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek sadece ‘çok üzgün’ olduğunu ifade etti.

Hüseyin ÖZAY / STAR GAZETESİ