Polemik & Kulis
13 Mayıs 2016 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:31

Star Gazetesi'nde kriz patladı! Nuh Albayrak istifa mı edecek? (Medyaradar/Özel)

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star Gazetesi şu günlerde bir krizle çalkalanıyor.

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Medya bünyesindeki Star Gazetesi'nde Mayıs başında bir tenkisat yaşanmış, Magazin ve Hafta Sonu Ekleri Müdürü Soner Can, Haber Merkezi editörü Erdinç Akkoyunlu, Yazı İşleri editörü Şafi Çelik, Politika editörü Cesur Çaça, sayfa tasarımcıları Gökhan Öz ve Remzi Ali Şen'in aralarında bulunduğu 20 isimle yollar ayrılmıştı.

İşte Star Gazetesi'ndeki kriz de bu tenkisatın ardından patladı.

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden alınan Murat Sancak'ın yerine Es Medya İcra Kurulu Başkanı olarak atanan Ahmet Bayraktutar bu tenkisatlara kendisinden habersiz gerçekleştirildiği gerekçesiyle "dur" dedi ve Haber Merkezi editörü Erdinç Akkoyunlu ve sayfa tasarımcısı Gökhan Öz yeniden "işbaşı" yaptırıldı.

Bayraktutar bununla da yetinmedi ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın THY'nin açtığı Bogota hattı için Kolombiya'ya gittiği bir sırada Haber Müdürü Ercan Seki'nin görevine son verdi.

Seki Nuh Albayrak'ın Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmesinin ardından transfer ettiği ve Türkiye Gazetesi'nde yıllarca birlikte çalıştığı isimdi.

İşten çıkartılanların yeniden işe alınmasının ve ardından da transfer ettiği Ercan Seki'nin görevine son verilmesinin Nuh Albayrak'ın bir hayli moralini bozduğu, yönetimdeki arkadaşlarına "Bu bize karşı yapılmış bir operasyondur" dediği Medyaradar'a gelen kulis bilgileri arasında...

Albayrak'ın bu "operasyonun" ardından "tavır koyarak" bazı günler yazı işleri toplantılarına katılmadığı, katıldığı günlerde de gazetenin yapılmasını Yayın Koordinatörü Yücel Koç'a bıraktığı belirtiliyor.    

MEDYARADAR/ÖZEL