Polemik & Kulis
16 Haz 2019 12:58 Son Güncelleme: 16 Haz 2019 13:04

Star Gazetesi'nde 'Kabataş' bilmecesi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Gezi eylemleri sırasında Star'da Elif Çakır'ın yazdığı “Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu” başlıklı yazının gazetenin internet sitesinden kaldırıldığını yazdı. Sonrasında haber yeniden yüklendi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici,  Gezi eylemleri sırasında Star'da Elif Çakır'ın yazdığı  “Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu” başlıklı yazının gazetenin internet sitesinden 'uçtuğunu' yazdı. Bildirici'nin yazısının ardından gazete, haberi tekrar siteye koydu.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 1 Haziran 2013'te Kabataş'ta, "belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik bir grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerine idrarlarını yaptığı" hükümete yakın gazetelerde çıkan haberlerle gündeme gelmişti. AKP'li milletvekillerinin de "ellerimizde kayıtlar ver, yayınlarsak infiale yol açar" iddialarının ardından Star yazarı Elif Çakır'ın Zehra Develioğlu ile yaptığı röportajla (13 Haziran 2013) aylarca tartışmaya konu olmuştu.

Faruk Bildirici de bugünkü "Fatih Portakal, Kabataş ve Elif Çakır'ın yazısının silinmesi" başlıklı köşesinde Çakır'ın bu yazısının Star gazetesinin internet sitesinden silinmesini ele almıştı.

Bildirici'nin yazıyı yayınlamasının ardından Star gazetesi, 'Kabataş yalanı'nı tekrar siteye yükledi.