Polemik & Kulis
17 Şub 2016 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Star Gazetesi'nde flaş gelişme! Arınç yazısı sansürlendi, istifa etti!

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star gazetesinde yazan ve Bülent Arınç konulu yazısı için sansür yiyen Mehmet Tekelioğlu görevinden istifa etti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu’nun, Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star gazetesi’ndeki “Bülent Arınç konulu” yazısına sansür uygulandı. AKP’li eski vekil olan Tekelioğlu, yazısı yayınlanmayınca gazeteden istifa etti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Mehmet Tekelioğlu, Bülent Arınç’ın CNN Türk’teki açıklamalarından sonra yaşanan tartışmalarla ilgili “Her Sözü Dinlemek, En Güzeli Bulmak” başlığıyla bir makale kaleme aldı ve her zaman olduğu gibi yazısını gazeteye gönderdi.

Ancak gazete yönetimi Arınç’ı kısmi destek veren ve ağır eleştiriler yapılmasına karşı çıkan Tekelioğlu’nun yazısını kullanmadı. Tekelioğlu ise sansürlenen yazısını kişisel hesabından okurlarıyla paylaştı. Daha sonra da Star’dan ayrıldığını bildirdi.



İşte sansürlenen o yazı:

YARIN PİŞMAN OLMAK

“Bülent Arınç’ın Taha Akyol ile yaptığı sohbet bilindiği gibi bir hayli yankı yaptı. Elbette kimse Bülent Arınç’ın fikirlerine katılmak zorunda değil. Fakat bir fikri müdafaa ederken de karşı çıkarken de yarın pişmanlığa yol açacak bir tarz ve edaya bürünmemek insanlığın gereği.

İslam dünyasının acıklı halleri çok. Hangi birine yanarsınız. Hemen hepsinde görülen bir hastalık var. Bölünmüşlük, parçalanmışlık, ikilik. Uzlaşma kültürüne alabildiğine yabancılık. Bu bölünmüşlük Pakistan’dan tutun Fas’a kadar her yerde var. Bunun en önemli sebebi de kendisiyle aynı doğrultuda düşünmeyenleri dinlememek.

Hele Bülent Beyin konuşmasını Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la zıtlaşma gibi görenler yok mu, en büyük kötülüğü ona yapıyorlar. Bilenler bilir, Tayyip Erdoğan bütün toplantılarda eleştirileri büyük bir sabır ve dikkatle dinler, kimsenin sözünü kesmez. Önemli olan dinlemek ve doğruyu bulmaya gayret etmektir. Sözü olanları konuşamaz hale getirmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.

Türkiye çok önemli sorunlarla boğuşurken farklı sesleri susturmak değil kulak vermek gerekiyor. Kim Bülent Bey’in iyi niyetinden şüphe edebilir? Suriye meselesi ve onunla ilgili ortaya çıkan sıkıntılar hepimizi meşgul ediyor. Biz her şeyi doğru yaptık ama sonuç böyle oldu diyemeyiz. Varsa hatalarımızı düzeltmek gerekmez mi? Bunun için de ufku geniş tutmak lazım.”

“KAYSERİLİLER PARA YOKSA GİTMEZLER”

Erdoğan’a yönelik “Ona anam, babam, çocuklarım ve ben kurban olayım” diyen Star gazetesinin sahibi işadamı Ethem Sancak bir konuşmasında ise “Konyalılar 360 derece döner, Kayserililer para yoksa gitmezler…” demiş ve Konyalı olan Başbakan ile Kayserili olan Abdullah Gül’ü eleştirdiği iddiasıyla AKP içerisinde eleştirilmişti.