Polemik & Kulis
17 Eyl 2012 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

STAR GAZETESİ DIŞ HABERLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE KİM GETİRİLDİ?

Hükümete yakın düşünce kuruluşu SETA'nın kurucuları arasında yer alan o isim Star Gazetesi Dış Haberler Koordinatörlüğüne getirildi.

Dış politika uzmanı Nuh Yılmaz Star Gazetesi Dış Haberler Koordinatörlüğüne getirildi.

Star Gazetesi'nde yer alan Açık Görüş ekinde de yazan, aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve SETA'nın Washington DC Direktörlüğü'nü yapan Yılmaz bundan sonra görüş ve yazılarıyla Star Gazetesi okurlarıyla buluşacak.

Nuh Yılmaz Kimdir?

SETA (Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı) kurucularından olan Nuh Yılmaz, Türkiye'nin yeni dış politika açılımı, ABD dış politikası, enerji güvenliği, Türk siyaseti ve Türk-Amerikan ilişkileri üzerine yazılar kaleme aldı. ABD ve Kanada'da çeşitli üniversitelerde estetik, eleştirel kuram ve Türk siyaseti üzerine dersler verdi. 2006-2008 yılları arasında STAR Gazetesi ve 24 Haber Kanalı'nın Washington Temsilciliği'ni yaptı. Yılmaz, ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi Grafik-Tasarım Bölümü'nde yaptı. Yılmaz, akademik çalışmalarına Washington D.C.'de bulunan George Mason Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Bölümü'nde devam etti.