Gündem
18 Mayıs 2012 16:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

STAR GAZETESİ '51 NO'LU DVD' HABERİNİ ÇARPITTI MI?

Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirildiği iddia edilen 51 No'lu DVD uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Bugün Star Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde 51 Nolu DVD’nin aslının Genelkurmay Başkanlığı tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği bilgisi yer aldı.

Ancak Avukat Ersöz, Star Gazetesi’nin olayın iç yüzünü farklı yansıttığını iddia etti..

Star’ın haberine göre; Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ele geçirilen ve davanın kilit delillerinden biri olan 51 No’lu DVD’nin aslının Genelkurmay’da olduğu ortaya çıktı. "Kırıldı, çatladı ve orijinali yok" denilen DVD’nin aslı Genelkurmay tarafından, özel kuryeyle mahkemeye ulaştırıldı.

Üzerinde en çok konuşulan delil

Ergenekon soruşturması kapsamında, tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş’ın ofisinde ele geçirildiği iddia edilen 51 No’lu DVD uzun süre tartışma konusu olmuştu. Ergenekon soruşturması ve dava sürecinde yüksek yargı mensuplarına ait gizlice çekilmiş uygunsuz görüntüler ile çok sayıda gizli askeri bilgi ve belge ile Balyoz gibi harekat planlarının da bu DVD’de yer aldığı iddia edilmişti.

Daha sonra önce bu DVD’nin kaybolduğu iddia edilmiş, bir süre sonra da adli emanetteki DVD’nin çatlak olduğu ortaya çıkmıştı.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, savunması sırasında 51 No’lu DVD’nin bir kopyasının Genelkurmay Başkanlığı’nda bulunabileceğini söylemişti. Bunun üzerine mahkeme, Genelkurmay’a DVD’nin aslının kendilerinde olup olmadığını sordu.

Habere göre DVD’nin orijinali özel kuryeyle, mühürlü bez bir torbada mahkemeye gönderilmişti.

Levent Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz Star’ı yalanladı

Avukat Ersöz Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen DVD’nin Soruşturma aşamasında, Savcılık tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilerek içerisinde yer alan belgelerin gizlilik derecesinin tespit edilmesi için gönderilen kopya DVD olduğunu söyledi.

Ersöz şöyle devam etti:

Kamuoyunda bilinen adıyla 51 Nolu DVD olarak nitelendirilen DVD’nin aslı Adli Emanet Memurluğu’nda bulunmaktadır. Bilindiği üzere söz konusu DVD adli emanette kırılmış ve Mahkemenin Emniyet Müdürlüğü ile yapmış olduğu yazışmalarda DVD’nin imajının Levent GÖKTAŞ’ın iş yerinde yapılan arama sırasında imajının alınmadığı ifade edilmiştir.

Hiçbir yargı mercii delilin aslını başka bir kuruma gönderemez. İncelemeler imaj adını verdiğimiz kayıtlar üzerinden yapılmaktadır. Bu çerçevede Genelkurmay Başkanlığı tarafından Mahkemeye gönderilen DVD, el konulan DVD olmayıp, müvekkilin iş yerinden ele geçtiği iddia olunan DVD’nin kopyasının aslıdır. Bu çerçevede Star Gazetesi’nin manşetten vermiş olduğu haber gerçek dışıdır.

Konuyla ilgili Mahkeme Yazı İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgi de, yapmış olduğumuz tespitler yönünde olup, müvekkilden ele geçtiği iddia olunan DVD’nin aslının kırık bir vaziyette Adli Emanet Memurluğu’nda bulunduğu yönündedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

Av. Hüseyin ERSÖZ

Mustafa Levent GÖKTAŞ Müdafii