Televizyon
26 Haz 2012 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:50

STAR DİZİ OLAYINDA HİLE YAPIYOR!

Star'ın yaz dizileri öylesine cepheye sürülmüş askerler gibi... Çoğu Reyting canavarına yem olacak bu dizi bolluğunun amacı ne? Murat Tolga Şen'in kaleminden...

Star Tv kendince yeni bir formül tutturmuşa benzer... Strateji gibi görünse de aslında bu bir hile!

Bilgisayarında strateji oyunları oynayanlar bilirler, eğer gücünüz düşmanın saldırılarına cevap vermeye yetmiyorsa adına ’trainer’ denen bazı programcıkları kullanarak hile yaparsınız.

Sınırsız para, hızlı bina-savaş aracı inşa etme gibi hilelerle çarçabuk bir ordu oluşturur ve yenilmez olursunuz. Düşmana kocaman bir orduyla hiç bir strateji gözetmeden saldırmak çok zevklidir. Ne kadar kayıp verirseniz verin, arkadan gelen yüzlerce asker, tank, top yüzünden kaybetmeniz imkansızdır.

İşte Star’ın yeni dizi tutturma projesi bu formüle dayanıyor gibi görünüyor. Önce tutmuş işleri transfer ederek öne geçmeye çalıştılar ancak Show’da, Turkmax'da fırtınalar estiren yapımlar bu kanala geçince söndü gitti. Aynı zihniyetteki TNT’nin adına uyacak şekilde patlamasının ve rekabetten çekilmesinin ardından Star’da  bu pahalı formülü uygulamaktan vazgeçti. Şimdi çok pahalı bir transfer yapmak yerine aynı maliyetle bir sürü yeni dizi sunup, tutanı devam ettirme, tutmayanı dizi mezarlığına gönderme derdine düştü kanal... Seyredeceğimiz yeni 12 yaz dizisinin 7’sinin bu kanaldan çıkması da bu düşüncemi destekliyor.

İyi ama çoğu bir iki bölüm yayınlandıktan sonra çöpe gidecek bu dizilerde oynayan, kamera arkasında emek veren yüzlerce insanın yeni bir iş bulma umuduyla giriştikleri ekmek kavgasına ne olacak? Kimin umurunda? Biten bitsin, tutanlar bizim gözbebeğimizdir.

Televizyonculuk zor zanaat ancak giderek daha acımasız olmaya başladı. Kurulan dizi makinesinin çarkları bu sektörde çalışanları iliğine kadar sömürmeye devam edecek. Gelecek yıl bu savaş alanına sürülmüş ve tutmuş dizilerin yıldızlarının TV ödüllerinde aşka gelmiş bir şekilde "diziler 60 dakika olsun" diye slogan atışlarını izleyeceğiz. Star gereksiz bir dizi enflasyonu yaratarak zaten kötü olan durumu daha da acıklı hale getiriyor. Yani, Batı cephesinde değişen bir şey yok!

Murat Tolga Şen / murattolga@gmail.com