Televizyon
03 Eki 2012 23:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

STAR, DİZİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜYOR!

Murat Tolga Şen yazıyor: Star'ın peşpeşe koyduğu dizilerin sonu genelde acıklı oluyor, emekçileri kimsenin düşündüğü yok!

Haberi yeni geldi; “Babalar ve Evlatlar” final yapıyormuş. İddialara göre Star TV yönetimi yapım şirketini arayarak Fatma Girik, Serdar Gökhan ve Murat Ünalmış’ın rol aldığı dizinin çekimlerin durdurulmasını istemiş. Bana göre fena değildi ama Yeşilçam’ın büyük isimlerinin bile ’Reyting makinesi’ karşısında geçerliliği olmamış demek. Bugün iddia, yarın gerçek!

“İffet” gidici dedik. Uzunca bir süre yalanladı. Nerede “İffet”?

Star’ın yaz başında “eline silah verilmeden Stalingrad’a yollanmış Rus askeri” misali cepheye sürdüğü dizileri hatırlayan var mı?

Reyting mitralyözünün Cehennem ateşi altında birkaç bölümden sonra düşen bu dizilerde oynayan, kamera arkasında emek veren yüzlerce insanın yeni bir iş bulma umuduyla giriştikleri ekmek kavgasına ne oldu? Kimin umurunda? Biten biter, kalanlar gözbebeğimizdir.

Yaz döneminde ekrana düşen yedi Star dizisinden elimizde kala kala “İşler Güçler” kaldı. O da TV tarihinin en eğlenceli işlerinden biri olmasına rağmen Çarşamba geceleri uyku saatine itilmiş olarak direniyor. Sezon sonuna kadar gitsin, sonrasında kıymetini bilecek bir kanala geçsin isterim.

Star bunu hep yapıyor diyeceğim ama aslında hepsi yapıyor. Kanal patronlarına yaranmaya çalışan ekipler Demokles’in kılıcı sallanırken ilk birkaç bölümde ellerindeki tüm numaraları sergilemeye çalışıyorlar. Başaranlar mutlu azınlık, başaramayanlar doğruca çöpe!

Bir titreyip kendimize gelsek!  Bu dizilerde sadece ‘iyi kazanan’ oyuncular yok. Bu dizilerde ay sonunu nasıl getireceğini hesaplarken sirk cambazına dönmüş figüranlar, setçiler, post prodüksiyoncular, servisçiler var. Bir dizi yayına girdiğinde yüzlerce insan ‘ekmek bulduğunu sanarak’ hayal kuruyor. Siz her yıl 10 işe girip 8’inden iki-üç hafta sonra kovulsanız ne hissedersiniz?

TV ödüllerinde elde kadeh "Diziler 60 dakika olsun" diye atılan sloganların ötesine geçtiğimizde sektörde gerçekten acıklı insan manzaraları var. Star reytinge odaklanırken önemli bir şeyleri kaybediyor. O dizileri yapan da, seyreden de ’insan’... Yapımcılarda ve oyuncularda "Star’a dizi yapmayalım, emeğimize yazık" duygusu oluşmaya başladı bile... Ya seyirci de "aman canım, Star’ın dizisi bu, bir kaç bölüm sonra yayından kalkar" deyip alerjik reaksiyon gösterirse? Bunları düşünen var mı?

Makine verileriyle bir yere kadar sonrası duvar!

Twitter.com/murattolga