Stajyere ödenen rakam dudak uçuklattı! İşte dünyada en yüksek maaş veren 25 şirket

Teknoloji ve finans sektörlerdeki şirketlerin, yetenekli yeni mezunları kendilerine çekmek için stajyerlere ödediği maaşlar belli oldu.

Stajyere ödenen rakam dudak uçuklattı! İşte dünyada en yüksek maaş veren 25 şirket - Sayfa 1

2017'den beri en yüksek ücretli stajları takip eden Glasdoor, stajyerlerin maaşlarının her yıl arttığını açıkladı. Bununla birlikte, söz konusu yüksek maaşlar, pandemi başladığından bu yana işgücünün nasıl değiştiğinin bir başka işareti olarak yorumlandı...

129
Stajyere ödenen rakam dudak uçuklattı! İşte dünyada en yüksek maaş veren 25 şirket - Sayfa 2

Rakamlar, son zamanlarda şirketlerin kariyerlerinin ilk aşamalarında olsalar bile yetenekleri olabildiğince hızlı bir şekilde toplamaya her zamankinden daha istekli olduklarını gösterdi.

229
Stajyere ödenen rakam dudak uçuklattı! İşte dünyada en yüksek maaş veren 25 şirket - Sayfa 3

Glassdoor'da stajyerlik anketinde çalışan ekonomist ve veri bilimcisi Lauren Thomas, bazı stajyerlerin tipik bir çalışanın bir yılda kazandığından daha fazla para almasının birçok nedeni olduğunu belirtti.

329
Stajyere ödenen rakam dudak uçuklattı! İşte dünyada en yüksek maaş veren 25 şirket - Sayfa 4

Thomas “Bu stajyerlerin daha sonra kazanacaklarının kesinlikle bir yansıması. Bir teknoloji veya finans şirketinde ayda 8 bin dolar kazanan bir stajyer, muhtemelen aynı şirketteki başlangıç ​​maaşından çok da uzak olmayan bir maaş alıyor. Aslında, şirketlerin onlara bu kadar çok para vermelerinin nedeni, stajyerleri orada kalmaya ikna etmek” diye konuştu.

İşte stajyerlerine en yüksek maaşı veren şirketler...

429