Gündem
21 Eki 2012 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

''STADA TÜRK BAYRAĞI SOKMAYACAĞIMA DAİR SÖZ VERİYORUM''

Rum kesiminde oynanacak olan maça bilet alan taraftarlara taahhütname imzalatıldı.

Fenerbahçe ile AEL Limasol arasında Rum kesiminde oynanacak maç için bilet alan taraftarlara "Stada KKTC ve Türk bayrağı getirmeyeceğim, takımı havalimanında karşılamayacağım" yazılı taahhütname imzalatıldı.

UEFA üzerinden alınan 1140 biletin tümünü KKTC’deki iki taraftar derneğine gönderen Fenerbahçe yönetimi, derneklerle İstanbul’da protokol imzaladı.

Fenerbahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar’ın taraftar derneklerine imzalattığı protokolle taraftarlar, KKTC veya Türkiye Cumhuriyeti bayraklarını stada götürmeyeceklerine ilişkin taahhütte bulundu.

Ayrıca, taraftarların Atina üzerinden gelecek takımı, Larnaka Havaalanı’nda karşılaması da yasaklandı.

Fenerbahçe yönetiminin bayrak yasağını, ceza sınırındaki takımın Rumlarla maçı olaysız atlatması amacıyla aldığı belirtiliyor. Fenerbahçe ceza alırsa İstanbul’daki rövanşın seyircisiz oynama ihtimalinden endişe ediliyor.

Bu arada, AEL Limasol takımı ilE KKTC’deki taraftar dernekleri de ayrı temsaslarda bulundu. Rum takımı, kendi taraftarlarına Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi bayrağı getirme yasağı koymadı ancak Türkler’den KKTC bayrağı getirmemelerini istedi. Saha içinde 300 çevik kuvvet polisi görev alacak.