Ekonomi
23 Oca 2024 21:28 Son Güncelleme: 23 Oca 2024 22:45

SSK-Bağkur emekli zammı %49,25 oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının 6 aylık artış oranı yüzde 49,25’e yükseltildi. Işıkhan "Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı TRT Haber canlı yayınında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25’e yükselttiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapıldı. Bakan Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz” açıklamasını yaptı.

Işıkhan, "Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz." dedi.

Peki ek zamla gelen farklar ne zaman ödenecek? Zamlı maaşlar teklifin Meclis’ten geçmesinin ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak.

BAHÇELİ, ‘FAZLASINI HAK EDİYORLAR’ DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün TBMM'deki grup toplantısında partililere seslenmiş, emekli maaş zamlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunmuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada artan hayat pahalılığı karşısında 2024 yılı için emekli maaşlarına yapılan yüzde 5'lik ek zam konusunu desteklediklerini ancak daha iyisinin de olması gerektiğini ifade etmişti.

MHP lideri Bahçeli "Emekli maaşlarıyla ilgili iyileştirmeleri desteklemekle birlikte emeklilerimizin daha fazlasını hak ettiklerine samimiyetle inanıyorum" açıklamasında bulunmuştu.