Medya
01 Eyl 2019 14:36 Son Güncelleme: 02 Eyl 2019 00:08

Spotify, eleştiren yazı üzerine BirGün yazarının hesabını kapattı

Müzik platformu Spotify, BirGün gazetesinde uygulamayı eleştiren bir yazı yazan Anıl Aba'nın hesabını kapattı

Yazıda dijital çalma listelerindeki yüksek rakamlara 'dinlenme' satın alarak ulaşılabileceğini anlatan Aba, kendi hesabında girmeye çalışınca "Oturumunuz sona erdi" yazısını gördü.

Anıl Aba'nın "Spotify’ın ‘satılık’ müzik listelerini keşfetmeye hazır mısın?!” başlıklı yazısı bugün BirGün Pazar'da yayımlandı.

BirGün'de yer alan habere göre Aba, normal kullanım esnasında ekrana gelen “Oturumunuz sona erdi” uyarısıyla hesabının kapandığını, hesabın kapatılmasına yönelik ise herhangi bir gerekçe sunulmadığını dile getirdi. Öte yandan yazıda delil olarak kullanılan sahte sanatçı hesabına ise herhangi bir işlem yapılmadı.

Aba'nın bugün çıkan yazısından bir bölüm şöyle: 

"İlerleyen teknoloji, siber-liberteryenlerin öngördüğü gibi demokratik bir gelecek değil, tam tersine, parayı verenin düdüğü çaldığı bir şirket distopyası getiriyor. Yarın Spotify, Apple ve YouTube sözleşmeli sanatçılarını kendi streaming uygulamalarında ön plana çıkartacak şekilde bir plak şirketi kurarsa ne olacak? Sonra kendine bağladığı müzisyenlerden fahiş oranlarda kesintiler yapmaya başlarsa? Netflix tam olarak bunu yapmamış mıydı? Önce DVD kiralama dükkanı, sonra online streaming hizmeti veren bir internet sitesi, şimdi de Emmy ödülleri alan dizi ve filmler çeken dev bir yapım şirketi… Eğer yapım, dağıtım ve performans/gösterim işleri tek bir şirkette birleşirse cümleten geçmiş olsun."

Yazının tamamı için tıklayınız