Polemik & Kulis
11 Kas 2016 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Spor yorumcusu Bilgin Gökberk: "Güntekin Onay NTV içinde konuşabilen 1-2 kişiden biri"

Spor yorumcusu Bilgin Gökberk, 'basın özgürlüğü' konusundaki sözleri nedeniyle Sabah-ATV grubunun hışmına uğrayan spor yorumcusu Güntekin Onay'a destek verdi.

Spor yorumcusu Bilgin Gökberk, RS FM'de yayımlanan 'Oyuna Devam' programına katılarak, Enver Aysever'e konuştu.

Spor yazarı Güntekin Onay'ın, söylediği "Bu ülkede gazeteciler tutuklanıyor. Bir muhabir idmana alınmayınca 'Basın özgürlüğü' diyenler başka yerlerde de konuşsunlar" ifadeleri nedeniyle linç edilmesini konu edinen Aysever, spor yorumcusu Bilgin Gökberk'e bu konuda yaşananları sordu.

​Bilgin Gökberk, "Güntekin o piyasada, NTV grubu içinde konuşabilen, fikrini söyleyen 1-2 kişiden biridir" dedi. Aysever'in Onay'ın daha sonra yaptığı bir açıklamayla geri adım attığını söylemesi üzerine Gökberk, "Dediğinde de haklıydı üstelik. Güntekin zaten o kadar yıldır orada barınmasına karşılık konuşmak isteyen de bir insan. Adamın söylediği gayet haklı yani. Türkiye'de gazetecilere neler neler yapıldı, hiç kimse de ağzını açmadı. Yandaşı, havuzu, TRT falan… Bunlar araya adam da sokmazlar, sızıntı olmaz onlarda. Kendi kafalarındaki kişileri seçerler" şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE'DE MUHALEFETİ KİM YAPACAK O ZAMAN?'

Söz konusu 'geri adım'la ilgili konuşmaya devam Gökberk, "Benim o tip yerlerde çalışan çok arkadaşım var. Ben bir tweet atıyorum mesela, adam mesaj atıyor. Süper tweet diyor bana. Yahu paylaşsana. ‘Abi bende iki çocuk var' diyor. Biri diyor ki 'Kooperatife girdim', biri diyor ki 'Yazlık aldım'… Abi, Türkiye'de muhalefeti kim yapacak o zaman; yazlık evi olmayan, kooperatife girmeyen, çocuğu olmayan, kredi borcu olmayanlar mı?" dedi. © AA/ Beyazıt Öztürk, 'terör suçu'ndan ifade verdi

'BEYAZ'I İDAM EDİYORLARDI'

Konuya örnek olarak şovmen Beyazıt Öztürk'ün programında yaşanan 'Ayşe öğretmen' olayını hatırlatan Gökberk, "Kenardan kenardan yorum yaparsan yıllarca, sonra bir gün kenardan kenardan gidersin. Bu işler böyledir. Beyaz hiçbir şey söylemedi değil mi bugüne kadar?  Sonra bir gün programında ‘Çocuklar ölmesin' dendi, az kaldı idam ediyorlardı Beyaz'ı. Kenardan yaşadı işte hep" diye konuştu.

‘DERBİYİ SARAY'A SORMAK LAZIM'

Aysever'in "Fenerbahçe-Galatasaray maçını kim alır?" sorusuna "Sokma beni futbola yahu. Onu Ankara'ya sormak lazım. Bu tip şeylerin hepsine saray karar veriyor" diyen Gökberk, gülerek "Yok canım maça karar vermezler de…" yorumunu yaptı.