Spor
06 Ağu 2023 12:44 Son Güncelleme: 06 Ağu 2023 12:52

Spor programlarında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Ekranlarda TFF ya da hakemler için artık hiç kimse aklına geleni söyleyip kenara çekilemeyecek!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticileri, geçen günlerde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i ziyaret etti. Belge ve bilgisiz şekilde takımları galeyana getiren açıklamalar yapan spor yorumcuları için kanallara ceza verileceği belirtilirken Büyükekşi'nin "Herkes konuştuklarına dikkat edecek. RTÜK, spor programlarını takip edecek. Toplumsal barışa zarar verecek, kışkırtacak, insanları töhmet altında bırakan, suçlayıcı konuşmaların bedeli olacak." dediği iddia edildi.

Türkiye gazetesinden Ömer Faruk Ünal'ın haberine göre göre TFF ve RTÜK arasında spor kanalları konusunda bazı anlaşmalar yapıldı. Haberde "X takımı şampiyon yapacaklar, lig dizayn ediliyor" gibi elinde belge, veri olmadan açıklamalar yapan spor kanalları ciddi cezalar alacağı aktarıldı. Para cezasından kanal kapatmaya kadar yolu olacağı belirtildi.

"Herkes konuşmalarına dikkat edecek"
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin konuyla ilgili "Herkes konuştuklarına dikkat edecek. RTÜK, spor programlarını takip edecek. Toplumsal barışa zarar verecek, kışkırtacak, insanları töhmet altında bırakan, suçlayıcı konuşmaların bedeli olacak. Adam çıkıyor diyor ki; (şu takımı şampiyon yapmayacaklar) veya tersi (şu takımı şampiyon yapacaklar) hiçbir bilgi ve veri yok. Burada TFF Başkanı olarak ben, MHK, hakemler hatta o takımların oyuncuları bile töhmet altında kalıyor." dediği öne sürüldü.