Gündem
03 Mar 2011 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

SPOR DÜNYASI SİYASETE GİRİYOR! KİM HANGİ PARTİDE?

Siyasi partiler, sporda başarılı isimlerle meydanlara çıkacak.

Hakan Şükür’ün AK Parti’den adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Kadıköy’de ise İbrahim Kutluay’la oy arayacak. CHP’nin Mersin’deki kozu ise eski hakem Selçuk Dereli

Türkİye, genel seçim havasına girerken partiler de milletvekili adaylarını belirlemeye başladı. Sporda kariyer yapmış eski sporcu ve yöneticiler, yine partilerin gözdesi. Özellikle de AK Parti, seçim meydanlarına yıldızlarla iniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük sevgi beslediği Hakan Şükür’ün 12 Haziran’da aday olması sürpriz olmayacak.

KUTLUAY LİSTEDE

Ancak AK Parti, bir başka yıldızla bombayı patlatmaya hazırlanıyor. İstanbul’da CHP’nin kalesi olarak bilinen Kadıköy’de AK Parti, ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay’la oy arayacak.
Adaylık mücadelesi yaşanan illerden bir diğeri Trabzon. Bölgenin önemli isimleri listeye girebilmek için uğraş verirken, Başbakan Erdoğan’ın güvendiği bürokratlarından Gençlik Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay ön plana çıktı. Atalay’ın Trabzon’dan Meclis’e girmesine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti, ’Asrın Güreşçisi’ Hamza Yerlikaya’dan sonra bir başka güreşçi, Şeref Eroğlu’nu da Meclis’e göndermeye hazırlanıyor. Eroğlu, Kahramanmaraş’ta AK Parti’nin kozu olacak.

CHP’NİN KOZU DERELİ

Yine olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu da AK Parti’yle görüşmelerini sürdürüyor. Mutlu da büyük ihtimalle milletvekilliği adaylığını koyacak. CHP’de ön plana çıkan tek isim ise eski futbol hakemi Selçuk Dereli. Hakemliği bıraktıktan sonra siyasete soyunan Dereli, Mersin’de CHP’nin adayı. Güngören’de Belediye Başkanlığı’nı kazanamayan Trabzonspor’un ’Başbakan’ lakaplı efsane futbolcusu Lemi Çelik’in de bu kez milletvekilliğine aday olması bekleniyor.

MHP’NİN GÖZDELERİ

MHP’de ise ön plana çıkan iki isim var. Bunlardan ilki eski şampiyon güreşçi Mahmut Demir. Demir, Amasya’dan aday olacak. Geçtiğimiz günlerde MHP’ye katılan eski futbolcu Saffet Sancaklı’nın da aday olabileceği konuşuluyor.

Akşam