Gündem
02 Nis 2024 12:48 Son Güncelleme: 02 Nis 2024 16:09

Spor basınının duayeni Togay Bayatlı vefat etti

Türk spor basınının önemli isimlerinden, TSYD’nin 7. genel başkanı Togay Bayatlı hayatını kaybetti. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Bayatlı 85 yaşındaydı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Dünya Spor Yazarları Birliği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği önceki başkanlarından,  2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Togay Bayatlı 2 Nisan 2024 Salı günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Togay Bayatlı’nın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Uzun yıllar mesleğimize spor alanında başarıyla hizmet veren üyemiz Togay Bayatlı’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Togay Bayatlı’nın cenazesi 4 Nisan 2024 Perşembe günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi'nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Togay Bayatlı kimdir?

1938 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleğe 1961 yılında Milliyet Gazetesi’nde spor yazarı olarak başladı. Spor yazarı olarak çeşitli gazetelerde çalıştı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı ve Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Başkanı olarak görev yaptı. Fransa Spor Bakanlığı Altın Madalyası, FIFA 100. Yıl Onur Nişanı sahibi. İngilizce, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca biliyor. İki çocuk sahibiydi.