Ekonomi
07 Haz 2023 12:45 Son Güncelleme: 07 Haz 2023 12:48

SPK bir şirketin daha halka arzını onayladı

Havacılık ve savunma sanayii başta olmak üzere kamu kurumları ile beraber çalışan Forte'nin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay çıktı

Havacılık ve savunma sanayii başta olmak üzere kamu kurumlarının ve özel sektörün uçtan uca teknoloji çözüm ortağı Forte halka açılıyor. Halka arz, İnfo Yatırım aracılığıyla Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da 8-9 Haziran tarihlerinde ‘Borsada Satış’ yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Pay başına 12,12 TL sabit fiyatla gerçekleşecek arza FORTE.HE koduyla kolayca katılım sağlanabilecek. Tamamı sermaye artırımı yoluyla olmak üzere 22 milyon TL nominal değerli payların halka arzının büyüklüğü 266,6 milyon TL olacak. 

“ŞEFFAF BİR MARKA OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 

Halka arza ilişkin olarak konuşan Forte Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Cengiz Bayrak, “Forte, 2006 yılında sistem entegrasyonu alanında faaliyet göstermeye başlamış, 2019 yılında ELD Bilişim’i de bünyesine katarak yazılım çözümleri sunma yetkinliğini de arttırmıştır. Fark yaratan kalitede yazılım ve tamamlayıcı hizmetlerle tam paket çözüm sunan bir merkez olma hedefimiz doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürerek, 15 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık. Yatırımcılarımızdan alacağımız güçle, kurumsal, halka açık, şeffaf bir marka olarak büyümeye devam edeceğiz” dedi. 

“HİZMETLERİMİZİ EN İLERİ SEVİYEYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ” 

Yazılım alanında ise ağırlıklı olarak savunma sanayii ve özellikle de Türk Silahlı Kuvvetleri için çözüm üretmekte olduklarını ifade eden Bayrak, bu alanda faaliyet göstermek için gerekli olan tüm sertifikalara sahip olduklarını belirtti. Forte’nin yazılım ürünlerini ise alan uzmanı olduğu ‘Askeri Lojistik’ konusunda yoğunlaştırdığı ve bu alanda faaliyet gösteren firma sayısının yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde dahi oldukça az olduğunu ifade eden Bayrak, “Halka arzdan elde edeceğimiz gelirin yüzde 20’sini AR-GE yatırımlarının yapılması kapsamında, yüzde 35’ini finansal borçların faiz ve anapara ödemelerinin yapılmasında, yüzde 35’ini işletme sermayesi ihtiyacının finanse edilmesi kapsamında, yüzde 5’ini yurt dışı ofis/temsil ofislerinin açılışı, yurt dışı proje geliştirme ve operasyonel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi kapsamında, yüzde 5’ini de reorganizasyon, satış ve karlılık artışı odaklı operasyonel süreçlerin iyileştirilmesi kapsamında kullanarak hizmetlerimizi en ileri seviyeye taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Sözlerine devam eden Forte Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Cengiz Bayrak, şunları ekledi: 

“Forte’nin gelirleri ticari mal (donanım) ve hizmet satışları ve yazılım gelirlerinden oluşmakta olup ticari mal ve hizmet satışı kategorisinde Forte, müşterilerin ihtiyacı doğrultusunda bilgi birikimini kullanarak proje özelinde en uygun olduğunu düşündüğü yazılım ve donanımları proje bazlı olarak tedarik etmektedir. Yazılım gelirleri ise tamamen Forte tarafından proje bazlı sipariş üzerine geliştirilen ürünlerin satışı ile Forte’nin AR–GE faaliyetleri sonucunda elde ettiği birden fazla müşteriye satılabilir nitelikte ürünlerinin satışıdır. 2022 yılı itibarıyla gelirlerinin yüzde 85’i ticari mal ve hizmet satışlarından, yüzde 14’ü yazılım gelirlerinden oluşan Forte, 2022 yılında net satışlarını yüzde 76, net karını ise yüzde 212 oranında artırmıştır.”