Spikerliği bıraktı hayvancılığa başladı!

Aydın'ın Efeler İlçesinde yerel televizyonda haber spikerliği yaptıktan sonra 3 yıl önce hayvan çiftliği kuran Asel Ceyhan, 'İnsanlarla uğraşmaktansa hayvanlarla uğraşmak daha iyi' diyerek bu işi seçtim. 10 yıl sonra Türkiye'de hayvancılık yapan tüm insanlar beni tanıyacak" dedi.

Spikerliği bıraktı hayvancılığa başladı! - Sayfa 1

Hakim baba ve maliyeci annenin çocuğundan birisi olan Asel Ceyhan, ortaokul ve liseyi tamamladıktan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümünü kazandı. Buradaki eğitimini 2010 yılında tamamlayan Ceyhan, çocukluk hayali olan televizyon spikerliğe ilk adımı attı.

111
Spikerliği bıraktı hayvancılığa başladı! - Sayfa 2

Malatya, İzmir ve Aydın'da yerel televizyon kanallarında toplam 7 yıl haber spikerliği yaptı. Hayallerinden birinin de kendi işini kurmak olduğunu belirten Ceyhan, TV kanalı, kafe, restoran ve düğün salonu gibi bir işyeri açmayı planlarken aklına, 'insanlarla uğraşmaktansa hayvanlarla uğraşmak daha iyi' düşüncesiyle kırsal Kızılcaköy Mahallesi'nde kendilerine ait 2 dönümlük arazi üzerine büyükbaş hayvan çiftliği kurmak geldiğini söyledi.

211
Spikerliği bıraktı hayvancılığa başladı! - Sayfa 3

Spikerliği bırakan Ceyhan, kolları sıvayıp çizmeleri ayağına giyerek önce 120 metrekarelik bir alan yapıp, hayvan pazarından 7 dana alarak başladığı çiftlikte şimdi 400 metrekare alanda 50 süt inek besliyor.

311
Spikerliği bıraktı hayvancılığa başladı! - Sayfa 4

Hayvanların doğumu dahil her işi yapan Asel Ceyhan, şimdi de onlara daha iyi bakabilmek için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'nda dışardan eğitim alıyor.

411