Gündem
18 Kas 2014 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Spikeri felç eden kocadan olay sözler! S..git çocuğunu doğur!

Türkiye günlerdir eşinden yediği yumruk sonucu felç olduğu iddia edilen ünlü spiker Kübra Eken'i konuşuyor. Eken'in kardeşi Ayşe Arman'a olayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ünlü spikerin koca dayağı nedeniyle 7 aydır felç olduğu haberi gündeme bomba gibi düştü. Spiker Kübra Eken'in başından geçenler aydınlandıkça ortaya şaşkınlık veren bir hikaye çıkıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman, bu olayın peşini bırakmadı ve Kübra Eken'in kardeşiyle konuştu.

Kübra Eken'in kardeşinin anlattıkları tüyleri diken diken ediyor. İkisi de eğitimli, kariyerli iki haberci... Aile içi şiddetin bu boyutlara gelmesi herkesi şaşkına çevirdi adeta. Kübra Eken'in eşi uzunca bir süre ailesinden saklıyor darp olayını. Kardeşi tesadüfen öğrendiklerini söylüyor. "Nedir bu durum?" diye sorduklarında ise inkar ettiğini anlatıyor.

Ailesi hiç kondurmamışlar böyle bir darp olayını fakat doktordan duyduklarını Kübra Eken kendine gelmeye başlayınca doğruluyor. Felç nedeniyle konuşamayan Kübra, bir alfabe yardımıyla parmağıyla yazarak sorulara cevap veriyor.

"SEN ÇOCUĞU DOĞUR, S.GİT"

Kübra Eken'in başına gelen bu şiddet olayı ilk değilmiş meğer. Ketum bir karakteri olduğunu söyleyen kardeşi, onun Facebook yazışmalarından bir kaç arkadaşına anlattıklarından durumun öncesi olduğunu anlamış. Kardeşinin deymiyle Kübra, "O eve gidemem artık" diyor, "Zaten doğurduktan sonra bebeği bana vermeyecekler!" Neptün, "Sen çocuğu doğur, s. git, ablam bakar" demiş. Kübra da bunu arkadaşlarına yazmış zaten...

KÜBRA EKEN'İN KARDEŞİNİN AYŞE ARMAN'A ANLATTIKLARI

İsmim Önder Yelkenci. Kübra'nın abisiyim. 36 yaşındayım. İngiltere'de tekstil mühendisliği okudum. Aile şirketimizde çalışıyorum. Makine ithalatı yapıyorum.

Kardeşiniz Kübra'nın durumu nasıl?

Tedavi sürecinin ilk 7 ayını hastanelerde yoğun bakımlarda geçirdi. Sonra eve çıktı. Onun için bir oda düzenledik. Gerekli rehabilitasyon aletlerini aldık. Hemşiresi var, annem var, babam var, bu olaylardan ötürü ben de eve taşındım. Bazı terapileri evde sürüyor, bazıları evde yapılamıyor. Her sabah hastaneye götürüyoruz. Felç durumu devam...

DARP SORUŞTURMASINDAN HABERİMİZ YOKTU

Siz bu darp olayından nasıl ve ne zaman haberdar oldunuz?


Önce hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Biz, Kübra'yı kurtarmanın peşindeydik. Başımıza bir felaket gelmiş, onunla uğraşıyoruz. Eşi Neptün, kızları Alara doğduktan iki gün son beni aradı. "Kübra fenalaştı. Hastaneye götürüyorum. Ambulanstayım. Gelsen iyi olur" dedi. Apar topar gittik. Zaten şoktayız. Her şey böyle başladı. Kübra'yı beyin ameliyatına aldılar. İnsanın aklına herhangi bir darp olasılığı gelmiyor. Bizim de gelmedi. Ortada, "Epidural sezaryen sırasında yapılan iğne baloncuk yapmış, o da beyin kanamasına yol açmış!" diyen bir koca var. Biz sağlıkçı değiliz, doktor değiliz. Şüphelenir misiniz? Bir de eğitimli, düzgün bir adam karşınızdaki...

Sonra?

15 gün yoğun bakımda kaldı. Odaya çıktığı gün, bu sefer de kalp krizi geçirdi. Doktorlar sebebini bulamadılar. Bir gece ateşi 37'den 43'e çıktı. Tekrar yoğun bakım, tam 4 ay! Perişan bir haldeyiz. Sürekli hayatta kalsın diye dua ediyoruz. Biz kardeşimle ilgiliyiz, doktorlarla filan görüşen, bize haber getiren hep eşi. Bir 5-6 ay da böyle geçti.

Peki savcılıkta yürütülen bir soruşturma olduğunu nasıl anladınız?

Tamamen tesadüfen. Ailecek hem doğumu hem de beyin ameliyatı gerçekleştiren doktora teşekkür için gittik. İşte o görüşmede doktor, "Darp soruşturması ne oldu?" deyince birden şoka girdik. Ne darbı? Darp nereden çıktı? Doktor bize kızdı, "Siz ne biçim bir ailesiniz! Böyle bir soruşturma var haberiniz yok mu?" diye. Biz de hemen toparlanıp savcılığa gittik...

AYŞE ARMAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN