Gündem
04 Ara 2018 13:58 Son Güncelleme: 04 Ara 2018 16:06

Spiker Kübra Eken'i darp eden eşine hapis cezası

Spiker Kübra Eken'i darp eden eşi Neptün Bülent Eken, 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Spiker eşi Kübra Eken'i doğum yaptıktan sonra darp ederek beyin kanaması geçirmesine ve felç olmasına sebep olduğu gerekçesiyle “kasten yaralama” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Neptün Bülent Eken'in yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kübra Eken tekerlekli sandalyede getirilirken, sanık Neptün Bülent Eken ve taraf avukatları da hazır bulundu.

“ADLİ TIP GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİREMEDİ”

Kübra Eken'in yaralanmasına ilişkin 6 ayrı rapor olduğunu ve raporlardan 3 tanesinde müvekkilinin ağırlaştırılmış yaralanmasının darptan kaynaklandığının belirtildiğini ifade eden Kübra Eken'in avukatı İpek Bozkurt, “Adli Tıp raporlarında bu hususun kesin olarak tespit edilemeyeceği tespit edilmiştir. Adli Tıp, görevini layıkıyla yerine getirememiştir” şeklinde konuştu.

Konuşma güçlüğü çeken Kübra Eken ise çok yavaş bir şekilde konuşarak, “Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Son sözü sorulan Neptün Bülent Eken üzerine atılı suçu işlemediğini söyledi.

 İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, iyi hal indirimi de yaparak, sanık Neptün Bülent Eken'i “kasten yaralama” suçundan 12 ay 15 gün hapse çarptırdı.

Kararın ardından açıklama yapan Avukat İpek Bozkurt şöyle konuştu: “Karar bizi tatmin etmedi. Müvekkilim adına utanıyorum. Sanığa duruşma sırasında ve geçmişte göstermiş olduğu duruştan dolayı iyi hal indirimi yapıldı. Benim müvekkilimin ömrü elinden alınmış. Çocuğuyla görüşemiyor”

“TORUNUMA GÖSTERECEĞİM”

Karara ve iyi hal indirimine tepki gösteren Kübra Eken'in annesi Nuran Yelkenci elindeki ‘Kübra Eken için adalet' yazılı dövizi torununa göstereceğini söyleyerek, “Torunum büyüdüğünde ona annesi için nasıl mücadele ettiğimizi göstereceğim” dedi.