Gündem
16 Ara 2010 08:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

SPİKER KIZI İÇİN KOLTUĞUNU ORTAYA KOYDU!

Bülent Arınç, ‘'TRT'ye yandaşlar dolduruldu'' eleştirisine ‘'CHP'li Şahin Mengü'nün kızı da TRT'de çalışıyor'' yanıtını verdi.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin ‘’TRT’ye yandaşlar dolduruldu’’ eleştirisine ‘’CHP’li Şahin Mengü’nün kızı da TRT’de çalışıyor’’ yanıtını verdi. Mengü ise ‘’Kızımın TRT kadrosunda olduğunu ispat edin, milletvekilliğinden istifa edeceğim’’ dedi.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet TRT’ye yüklendi. Yandaş medyanın yanı sıra bakanların müşavirlerinin TRT kadrosuna alındığını savundu. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise ‘’’CHP’li Şahin Mengü’nün kızı da TRT’de çalıştı’’ yanıtını verdi. Mengü de, ‘’Kızım One Ajansta çalıştı. TRT kadrosunda olduğunu ispat edin milletvekilliğinden istifa edeceğim’’ dedi. Mengü’nün kızı One Ajans elemanı olarak Tahran’da görev yapmış ve TRT Haberde ekrana gelmişti. Nevşin Mengü daha sonra CNN Türk TV’ye geçmişti.

Arınç eleştirileri cevaplarken ‘’TRT Genel Müdürünün göreve geldiği 23 Kasım 2007 tarihinde personel sayısı 7.500 kişiydi, şimdi 7.365 kişidir. TRT’ye alınan her kişinin iktidara yandaş olduğu iddiası doğru değildir. Sayın Deniz Baykal’ın da, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da en yakınında çalışan Baki Özilhan ve Baha Ülgen de TRT mensubudur, Şahin Mengü’nün değerli kızları da daha bir ay öncesine kadar TRT Türk’ün Tahran muhabiriydi. TRT’de çalışmak bir onur, bir şeref’’ dedi.

‘’HABER AJANSINDA ÇALIŞTI’’
 Bu sözlere karşılık ‘’Milletvekilliğinden istifa restinde’’ bulunan CHP Manisa milletvekili, Şahin Mengü ise şu açıklamayı yaptı: ‘’ Benim kızım “One Haber Ajansı” adlı ortakları Türk olan, dünyanın muhtelif şehirlerinde temsilcilikleri olan bir haber ajansının Tahran temsilcisiydi. Bir kişi benim çocuğumun TRT’de çalışması için tavassutta bulunduğumu söylerse milletvekilliğinden istifa ederim. Sayın Arınç, benim kızımın TRT personeli olduğunu bana ispat edeceksiniz. İspat etmezseniz meslektaşlığımıza saygısızlık etmiş olursunuz. Olayın gerçeği budur. Benim kızım hiçbir şekilde TRT personeli olmamıştır. ‘’