Medya
16 Tem 2014 14:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Spielberg'in dikkatini çeken Türk aktör kim?

Türkiye hayranı olan genç bir sinemacı olan Kai Sitter, son üç projesinde, Türkiye'ye ve Türk kültürüne ağırlık verdi. Yönetmenin yeni filmi In the Gallery adını taşıyor ve filmde önemli rollerden birini Türk oyuncu Seren Şahin canlandırıyor.

Kai Sitter (d. 23 Eylül 1987) yılında Almanya Münih'de doğdu. Sitter Almanya Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesinde Sanat Tarihi ve Film bölümünde eğitim aldı. Genç yönetmen çocukluk yaşından bu yana çeşitli kısa metraj filmler çekti. 

Kai Sitter, 2011'de kısa metraj olan "Clash" filmi 2012 Münih Film Festivalinde seyircilerden büyük beğeni topladı. Kısa metraj dalında yarışan film jüriyi etkiledi ve 60 film arasından, 'En iyi film' ödülüne uygun bulundu. 9-17 Şubat 2012: ''Clash'' Bağımsız Uluslararası Berlin Film Festivali’nde ''En iyi kısa'' dalında aday oldu. Bu başarılar Şubat 2012'de Türk basınında da büyük yankı yarattı. Sitter Ağustos 2013 ayında ''In the gallery'' filmini çekti. Filmin ilk gösterimi Berlin'de yapıldı; 3 Mayıs 2014 tarihinde Moviemento sinemasında; diğer gösterim ise 4 Mayıs 2014'de Babylon sinemasında düzenlendi. Filmde kullanılan resimler Alman sanatçısı olan Rune Mields'e ait.



Filmin hikayesi beş farklı karakterin arasında geçen olayları yansıtıyor. Hepsi kapalı bir mekanın, bir galerinin içerisindeler ve film boyunca bu karakterler birbirleriyle etkileşim halindeler. Hepsi önyargılarıyla, şikayetleriyle ve ''tuhaf'' ruh halleriyle göze batmakta. Nedeni ise kendince tutuklu hallerine yenik düşmeleridir. Çevredeki olayları çok iyi gözlemleyip itham ediyorlar. Sıkça her şeyden, herkesten şikayetçi olsalar da, birbirleriyle kısa da olsa konuşuyorlar. Ama gerçek şu ki; hiç kimse kimseyle yeterince yakınlık kuramıyor.

In the Gallery'de Almanya doğumlu bir Türk oyuncu olan Seren Şahin de yer almakta. Seren Şahin, serginin açılışında sorumluluk sahibi olan ve galeride çalışan bir delikanlıyı canlandırıyor. Genç oyuncu (d. 29 Nisan 1989) yilinda Almanya Münih’de doğdu, oyunculuğa 15 yaşında başladı. Son olarak Kai Sitter'in ''Clash'', ''Üç'', ''In the gallery'' filmlerinde rol almıştır. Ayrıca kendisi Kai Sitter'in son projesi ve kurgu aşamasında olan ''Öldür beni'' filmin yapımcılığını üstlenmiştir. Nisan 2012'de Almanya’nın en prestijli gazetelerinden “Süddeutsche Zeitung” Sahin'e geniş kapsamlı yer vererek, geleceği parlak ve yetenekli oyuncu olarak nitelendirmiştir. 2013'ün yaz aylarında NewsDesk gazetesi Seren Şahin ile bir İngilizce söyleşi yaptı. Jüri başkanı olan Steven Spielberg'ün, Şahin hakkında duyum aldığını ve oyunculuğunu beğendiğini yazdı.

Diğer ana karakterler ise Nadia Hilker (Bu filmden sonra AB yapımı olan „Spring“ filminde Lou Taylor Pucci ile başrol paylaştı), Ilona Grandke, Barbara Dussler ve Felix Strobel.

In the Gallery'nin senaryosunu yazan Wolf-Peter Arand Bagimsiz Berlin Üniversitesinde Sanat tarihi ve Film bölümünde eğitim aldı (Bachelor ve Master). Kendisi çeşitli kitaplar yazmıştır, örneğin "Shadow of thoughts". Wolf-Peter Arand şu aralar bilimsel amaçlı bir seyahatte (Hindistan, İstanbul vs.) ve yeni bir kitap üzerinde çalışıyor.