Medya
12 Mar 2012 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

SÖZLÜKÇÜLER SEN KİMSİN'İ SEVMEDİ! (MEDYARADAR ÖZEL)

İlk haftasınde iyi gişe yapsa da, seyirci sevmek şöyle dursun, kendini bu filme bilet aldığı için kandırılmış hissediyor. Sözlükler Tolga Çevik'i kızdıracak ağır tepkilerle dolu&...

Türk sineması çok kopyalı,  star oyuncu komedilerinin işi götürdüğünü fark etti, kalite inanılmaz hızla düşüyor demiştim. BKM’nin son işi “Sen Kimsin”de böyle bir film… Filmden önce “Berlin Kaplanı’na gülenler asıl bizim filmi beklesinler” gibi demeçler veren Çevik’in tadı kaçtı, süngüsü düştü. Şimdi kendisinin çalıntı senaryo iddiasında Ata’yı destekleyen demeçlerini okuyoruz gazetelerde…

Ne demiştim, seyirci sevmek şöyle dursun, kendini bu filme bilet aldığı için kandırılmış hissediyor.  Sözlükler filme ve Tolga Çevik’e yöneltilen ağır tepkilerle dolu… Bence film yapanlar en çok buralarda okuduklarını ciddiye alsınlar. Sinemaya giden gençler buralarda yazanları, film eleştirmenlerinin “ben bu sinemanın kitabını yazdım” tavırlı snob eleştirilerinden daha ciddiye alıyorlar artık. Bir sözlükte, konuyla ilgili olarak tüm üyelerin yazdıklarını sağladığınızda elinize filmle ilgili çok isabetli bir değerlendirme geçiyor genellikle… İşte sözlük yazarlarının Sen Kimsin’le ilgili fikirleri…

Ekşi Sözlük

Tolga Çevik çok uğraşsaydı bu kadar kötü film yapamazdı. Hiç uğraşmamış, kötü bir konuyu, kötü yan oyunculuklarla harmanlayıp berbat bir film çıkarmış, yıllar sonra Türk sinemasına kazandırabileceği en kötü yapım olmuş. İzlenmesi bile oldukça sıkıcı. Müthiş bir fragmanın perde arkası tam bir fiyasko... Yazık. (yüzbinbaloncuklu)

Bu gözler bu ruh neler gördü neler geçirdi sinema salonlarında, uzun zamandır sinema salonunda kazıklandığım, hafife alındığım, küçük düşürüldüğümü hissettiğim bir duygular bütününe kapılmamıştım, sağ olsun Tolga Çevik bunu başardı. Kendisinden paramı geri istediğim filmdir, bundan sonra Taxi Driver ın Turkish kült versiyonuna muadil bir şey çeksin izlemem izlettirmem. (mekk)

Kimi yerlerinde o kadar sıktı o kadar sıktı ki anlatılmaz, ancak yaşanır. Tolga Çevik’in sanırım senaristliğini yaptığı ilk film, her oyuncu senarist olabilseydi senaristler aç kalırdı. Tolga Çevik de oyunculuğundaki üstün başarısını senaristliğinde gösterememiş. Seçtiği konu fena değil, yani insanlar bu konuyla çok rahat eğlendirilebilir, tolga çevik de kısmen bunu başarabilse de tecrübesizliğinden olsa gerek kimi sahneler "bu espriyi de mi yapıyorsunuz", "uzatmayın artık yeter" gibisinden sözlerle sıkmanın ötesine geçti. En dikkatimi çeken nokta ise ikili konuşmaların gereksiz yere inanılmaz uzatılması ve aynı esprinin bin kez yapılmasıydı, çok sıktı bu yerler. Film izlenmez mi diye sorulursa, bence izlenebilir ama sinemada para vermeye hiç ama hiç gerek yok, onun yerine açıp komedi dükkânının eski bölümlerinden biri izlense eminim daha çok gülünür, sonra da bu film TV’ye düştü mü açıp güzel güzel izlenir. (eflak beyi)

Çok sayıda kötü film izledim, böylesini görmedim. Aslında daha kötü filmler izledim de bu kadrodan, bu ekipten böyle bir film çıkması evreni sorgulattı bana. (longitudinale posteriore)

Tolga Çevik’i severim fakat gerçekten sıkılarak izlediğim bir film oldu. açıkçası çok kötü buldum ben filmi. Espriler hem insanı bayıyor, hem de zorlama gibi. Sadece bir kaç sahnede tebessüm ettim. bir arkadaşımın da dediği gibi, yakışmadı Tolga Çevik. (engiribord)

Uludağ Sözlük

Bir sinema filmini kaldıramayacak derecede basit bir konusu olan film. Ayrıca Tolga Çevik Twitter’da Berlin kaplanı için ’hayatımda gördüğüm en kötü film’ şeklinde yorum yapmış ne hikmetse 5 dakika sonra silmişti. O haklı tepkiye dayanarak bende Tolga Çevik’ten Pardon gibi, Her Şey Çok Güzel Olacak gibi şahane film çıkacak sandım. Çıka çıka Selena tadında çocuk filmi çıktı. (rauf)

Hayatımda gördüğüm en kötü filmlerden biridir. Tolga Çevik ve Köksal Engür’e hiç yakışmamıştır. Yarısında çıktığım nadir filmlerden biri. Benimle beraber yaklaşık salondan 15-20 kişi daha çıkmıştır herhâlde. Varın gelin siz düşünün... (fozbay)

Arkadaşım gitmiş. Çok güzel filmdi dedi. Verdi gazı. Kız arkadaşımla birlikte gittim. "İyi Olan Kazansın"a gidelim dedi. Yok dedim güven bana güzel film bu. Fragmanı izledim komik gelmişti, arkadaşım da reklamını yapınca gitmemek olmaz. Yahu filmin bi yerinde iyi güldüm o da çok saçma bir yer. Tolga Çevik küçücük bir puro yakıyor ve gözleri fal taşı gibi oradan oraya bakıyor. Böyle bir sahneye güldüm en çok. Varın siz düşünün gerisini. Kıza da rezil olduk. He o arkadaşım mı? Artık konuşmuyoruz. (channingtatum)

twitter.com/murattolga
murattolga@gmail.com