Medya
26 Kas 2019 09:16 Son Güncelleme: 26 Kas 2019 09:28

Sözleri olay olmuştu! Ahmet Hakan'dan Konya Valisi'ne tavsiyeler!

Konya'da düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinden tek akılda kalan Vali Cüneyt Orhan Toprak'ın öğretmen sandığı muhabir söylediği sözler oldu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu sözler nedeniyle Vali'ye köşesinden seslendi.

Konya'da Öğretmenler Günü etkinliğine Vali Cüneyt Orhan Toprak'ın öğretmen sanarak  ''sen öğretmen misin birader'' deyip oturuşundan dolayı azarladığı kişininin yerel gazete muhabiri Ali Akkuş olduğu ortaya çıkmış, Vali'ye bu sözlerinden ötürü birçok kişi tepki göstermişti.  Hürriyet yazarı Ahmet Hakan köşesinden seslendiği Vali Toprak'a birtakım tavsiyelerde bulundu. 

İşte Hakan'ın bugünkü yazısından "O vali hakkında beş şey" başlıklı o bölüm:

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende oturuşunu beğenmediği ve öğretmen sandığı kişiyi, “Birader, senin karşında vali var, oturuşunu düzelt” falan diyerek kürsüden azarlayan Konya Valisi hakkında söyleyeceklerim şunlardır:

BİR: Vali olmuşsunuz ama öfke kontrolünüz neredeyse sıfıra yakın... Derhal bir öfke kontrol kursuna yazılın.

*

İKİ: Vali olmuşsunuz ama şefkatli idarecilik yönünüz acayip zayıf. Şefkatli idarecilik konusunda Hz. Ali’nin öğütlerine kulak verin.

*

ÜÇ: Vali olmuşsunuz ama karşınızdakine “siz” demeyi öğrenememişsiniz. Karşınızdaki kim olursa olsun ona “siz” diye hitap edin.

*

DÖRT: Vali olmuşsunuz ama kaşlarınız hep çatık... Gülümseyin! Korkmayın. Gülümsemeniz devlete zeval getirmez.

*

BEŞ: Vali olmuşsunuz ama maiyetinizdekilerle eşit ve medeni ilişki kurmayı bilmiyorsunuz. Çok geç ama yine de öğrenmeyi deneyin.