Gündem
05 Eyl 2013 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

SÖZCÜ'DEN KARŞI BELGESEL; USTA'NIN HİKAYESİNİ BİR DE BİZDEN DİNLEYİN!

Sözcü, Beyaz Tv'de yayınlanan Usta'nın Hikayesi belgeseline manşetten gönderme yaptı..

Sözcü Gazetesi, Beyaz Tv’de yayınlanan Usta’nın Hikayesi belgeseline manşetten gönderme yaptı..

Sözcü, Başbakan Erdoğan’ın 11 yılını anlatan dönemi rakamlarla karşılaştırarak "Usta"yı sert bir dille eleştirdi..

İşte Sözcü’nün manşetindeki haber:

’Usta’nın hikayesini bir de buradan dinleyin!

Çünkü Erdoğan’ın hikayesi, yandaş kanalın vıcık vıcık yağ içinde anlattığı gibi parlak değil!

AKP iktidarında satılmadık tesis kalmadı. Borçlarımız katlandı. Dolar 2, benzin 5 lirayı aştı. Hukuk, sağlık ve eğitim sistemi altüst oldu. PKK ile masaya oturuldu

Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın Ge­zi Parkı, ey­lem­le­riy­le bir­lik­te iyi­den iyi­ye sar­sı­lan ka­riz­ma­sı­nı kur­tar­mak için ön­ce­ki gün AKP ik­ti­da­rı­na ya­kın­lı­ğı ile bi­li­nen Be­yaz TV’­de ‘Us­ta­’nın Hi­ka­ye­si­’ isim­li bir bel­ge­sel ya­yın­lan­dı. Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ço­cuk­lu­ğun­dan AK­P’­nin ku­ru­lu­şu­na ka­dar, tüm ha­ya­tı­nın an­la­tıl­dı­ğı prog­ram­da, şu an ka­bi­ne­de yer alan ba­kan­lar­dan, Aj­da Pek­ka­n’­a, Ke­nan İmir­za­lı­oğ­lu­’n­dan Acun Ilı­ca­lı­’ya ka­dar pek çok ün­lü isim de yer al­dı. Baş­ba­ka­n’­a met­hi­ye­ler dü­zü­len ve Er­do­ğa­n’­ı ade­ta kut­sal­laş­tı­ran prog­ram bo­yun­ca 11 yıl­lık ik­ti­dar dö­ne­min­de ya­pı­lan hu­kuk­suz­luk­lar, ya­sak­lar ve eko­no­mik dar­bo­ğaz ört­bas edil­di. Tüm te­mi­ze çı­kar­ma ça­lış­ma­la­rı­na rağ­men ra­kam­lar “çı­rak­lık­tan us­ta­lı­ğa­” ge­çen Erdo­ğa­n’­ın 11 yıl­lık ba­şa­rı­sız­lı­ğı­nı göz­ler önü­ne se­ri­yor. 2011 se­çim­le­rin­den de ga­lip çık­tık­tan son­ra yap­tı­ğı bal­kon ko­nuş­ma­sın­da “Ka­za­nan Tür­ki­ye­” me­sa­jı ve­ren Baş­ba­kan’­ı ra­kam­lar şöy­le ya­lan­lı­yor:




 
 
 
Va­tan­daş iş­siz güç­süz
 
Er­do­ğa­n’­ın 11 yıl­lık ik­ti­da­rın­da va­tan­daş iş­siz­lik­le sa­va­şır­ken, borç ba­ta­ğı­na sap­lan­dı. 2002’de 2 mil­yon 269 bin olan iş­siz sa­yı­sı, bu yıl 2 mil­yon 526 bi­ne yük­sel­di. İş­siz­lik­le bo­ğu­şan va­tan­daş­la­rın ban­ka­la­ra olan bor­cu kat­la­na­rak art­tı. 2002’de 278 mil­yon TL olan ba­tık kre­di tu­ta­rı, 2013’te 9.2 mil­yar TL’­ye ulaş­tı.
 
Ka­mu borcu 242.7 mil­yar TL’­den 559.4 mil­yar TL’­ye yük­se­lir­ken, ca­ri açık 626 milyon dolardan (1.2 mil­yar TL) 47,7 milyar dolara (97.7 mil­yar TL) çı­ka­rak re­kor kır­dı.
 
Komşularla kavga, PKK ile müzakere

İK­Tİ­DA­RA gel­di­ği ilk dö­nem­de ‘Kom­şu­lar­la sı­fır so­ru­n’ po­li­ti­ka­sı iz­le­yen AKP, Su­ri­ye ile ne­re­dey­se sa­va­şın eşi­ği­ne gel­di. Bu sü­reç­te, ön­ce ‘O­ne mi­nu­te­’ çı­kı­şı ya­pa­rak İs­ra­il ile ara­sı­nı bo­zan ik­ti­dar, bir za­man­lar “Kar­de­şi­m” de­di­ği Su­ri­ye Dev­let Baş­ka­nı Be­şar Esad ile kan­lı bı­çak­lı ol­du. AKP, Su­ri­ye po­li­ti­ka­sı ile Çin ve Rus­ya­’yı da kar­şı­sı­na al­dı. Açı­lım sü­re­ci­ni de baş­la­tan AKP, be­bek ka­ti­li Ab­dul­lah Öca­lan ile mü­za­ke­re­ler yü­rü­tü­yor.

Baş­ba­kan de­mok­ra­si­de sı­nıf­ta kal­dı

BAŞ­BA­KAN Tay­yip Er­do­ğan, 12 Ha­zi­ran 2011 se­çim­le­ri­nin ar­dın­dan yap­tı­ğı ün­lü bal­kon ko­nuş­ma­sın­da ba­rış ve de­mok­ra­si me­saj­la­rı da ver­miş­ti. An­cak bu alan­da­ki ic­ra­at­la­rı da tam anlamıyla fi­yas­ko­ya dö­nüş­tü. Or­du için­de ve yar­gı­da tas­fi­ye­ye gi­den AKP, bü­yük bir kad­ro­laş­ma­ya im­za at­tı. Bu dö­nem­de on­lar­ca ga­ze­te­ci­yi ha­pis­ler­de sus­tur­ma­ya ça­lı­şan Er­do­ğan, Ge­zi eylemlerinde po­lis­ müdahalesine destek verdi.
 
Sayime Başçı-Sözcü

İŞTE SÖZCÜ’NÜN BUGÜNKÜ 1. SAYFASI :