Medya
14 Kas 2012 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

SÖZCÜ'DEN ESRARENGİZ RÖPORTAJ! AKP'Lİ VEKİLLE KONUŞTU!

Sözcü gazetesi, ismini vermek istemeyen AK Partili vekil ile röportaj yaptı.

Hükümete muhalif çizgisiyle bilinen Sözcü gazetesi bugün bir ilke imza attı ve gazetenin manşetine isim vermeden bir röportaj taşıdı. Üstelik her manşetinde yerden yere vurduğu AK Parti hükümetinden hukukçu bir vekille röportaj yaptığını söyleyen gazetedeki röportaja göre, AK Parti içinde derin bir çatlak var. İsyan eden AK Partili vekil verdiği röportajda "Bazı kişiler açlık grevine gidiyor diye yasal adım atılıyorsa dikkat etmek lazım. Ana dilde savunma istemek, devlete başkaldırıdır…" diyor.

İşte vekilin o sözleri:

"MAHKEMELERDE TERCÜMAN VAR"
"Mahkemelerde Türkçe bilmeyen bir kişi için zaten tercüman uygulaması var. Hangi davada dil bilmediği için insanlar savunma, müdafaa yapamadı? Yıllardır mahkemelerde tercüman uygulaması zaten uygulanıyor.

"ANA DİLDE SAVUNMA İSTEMEK BAŞKALDIRIDIR"
Bazı kişiler ‘hak isteriz’ diye açlık grevine gidiyor ve bunun karşılığında yasal adım atılıyorsa orada dikkat etmek lazım. Yasada engel olmamasına rağmen ana dilde savunma hakkı istemek devlete başkaldırı, kalkışmadır.

"ATALAY BAŞBAKAN'I YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR"
Ben bu konuda Başbakan’ın nasıl ikna olduğunu anlayabilmiş değilim. Çünkü Beşir Atalay’ın yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Bize Habur görüntüsünü yaşatan kişi de kendisi. İstişare yapıldığı zaman bu tür yanlış adımlar atılmıyor.

"İSTEKLERİ HİÇ BİTMİYOR"
Şimdi açlık grevini bitirmek için bu yasal adım atılıyor. Yarın, 2 ay sonra başka bir hak iddiasıyla yeniden grev başlarsa ne isteyecekler, ne vereceğiz! Başbakanımızın da dediği gibi ‘istekleri hiç bitmiyor’. Türkiye, üç-beş kişinin isteği doğrultusunda hareket etmemelidir. Yoksa geri adım atamayacağımız noktaya götürürler."