Polemik & Kulis
15 Kas 2013 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Sözcü'den bomba Sabah-atv iddiası! Kime satıldı?

Sözcü gazetesinin id­di­asına gö­re Cen­giz, Li­mak-Ko­lin üç­lü­sü Sabah ve ATV'yi satın almak için gizli tutulan satış rakamının ilk tak­si­dini bile peşin ödemiş

Sözcü gazetesinin manşetinden duyurduğu iddiaya göre, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın hem­şeh­ri­si olan Cen­giz İn­şa­at’­ın sa­hi­bi Rizeli Meh­met Cen­giz, Li­mak Hol­ding Baş­ka­nı Ni­hat Öz­de­mir ve Ko­lin İn­şa­at'ın sa­hi­bi Na­ci Ko­loğ­lu bir sü­re ön­ce med­ya­ya gir­me­ye ka­rar ver­miş­ti.

TMSF’­nin bün­ye­sin­de­ki Ak­şam Ga­ze­te­si ile SkyTurk 360 ve Ale­m’­e ta­lip ol­duk­la­rını açık­la­yan işa­dam­la­rı, 60 mil­yon do­lar öde­me­ye ha­zır­dı­lar. An­cak üç­lü, son da­ki­ka­da şir­ket­le­rin bor­cu­nun ta­ma­mı­nın bel­li ol­ma­ma­sı ne­de­niy­le alım­dan vaz­geç­miş­ti. Şim­di ise ku­lis­ler­de yer alan ha­ber­le­re gö­re bu 3’lü Sa­bah Ga­ze­te­si ve ATV için Ça­lık Hol­din­g’­in pat­ro­nu Ah­met Ça­lı­k’­la el sı­kış­mış.

İd­di­ala­ra gö­re; Cen­giz, Li­mak-Ko­lin üç­lü­sü şimdilik gizli tutulan satış rakamının ilk tak­si­dini peşin ödemiş.