Politika
17 Tem 2023 08:32 Son Güncelleme: 17 Tem 2023 10:10

Sözcü yazarından ÖTV zammı değerlendirmesi! "Kılıçdaroğlu muhalefetin başında olduğu sürece..."

Sözcü gazetesinin yazarı Murat Muratoğlu, motorin ve benzinde ÖTV oranının artırılmasına ilişkin olarak "Gerçekten, neden tereddüt etsinler ki? Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefette olduğu sürece, hemen hemen hiç kaybetme şansları yok gibi görünüyor... Zam yapacaklar ve yine her seçimde oyları toplayacaklar" şeklinde yorumda bulundu.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, motorin ve benzinde ÖTV oranının artırılmasını "Sahi neden çekinecekler ki? Kılıçdaroğlu ana muhalefetin başında olduğu sürece kaybetme şansları neredeyse yok gibi… Yapıştırsınlar zamları yine her seçimde toplarlar oyları…" ifadeleriyle değerlendirdi.

Muratoğlu, yeni zamların şaşırtıcı olmadığını belirterek "Şimdi gerçeklerle yüzleşme vakti. Seçim sözleri yerine getirildi mi? Getirildi. Kaynak tabii ki yine milletin cebinden." diye yazdı.

Muratoğlu, ÖTV zammıyla beraber 153,3 milyar liralık kaynak yaratıldığını ancak LPG'ye de zam geldikten sonra bu tutarın büyüyeceğini hesapladıktan sonra, şunları yazdı:

"Akaryakıttan alınan vergi, şirketlerden alınanın toplamını çoktan geçti. Türkiye'nin en büyük vergi kalemi… Maazallah günün birinde vatandaş bir hafta araç kullanmayacak, bütçe açığı iyice artacak.

Resmen halk derebeylik düzeni gibi sadece devlet için çalışıyor. Artış bu hızla devam ederse araba yerine ata bineceğiz lakin arpa da ithal ediliyor. O da dolara endekslenir, üstüne ÖTV getirilir, aynı hesaba gelir."

Yazının tamamı için tıklayın