Medya
29 Mayıs 2021 09:18 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2021 09:23

Sözcü yazarından artan dolara olay yorum: Dün yediğimiz hurmaların bugün tırmalamaları…

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında dolardaki yükselişin nedenini sorguladı.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, dolardaki yükselişin nedenini sorguladığı bugünkü yazısında, "Dün yediğimiz hurmaların bugün tırmalamaları…" dedi.

"Hep tribünlere oynuyorlar, buluyorlar bir bahane… Biz kötü yönettik, kalkamayacağımız borcun altına girdik demiyorlar, düşman yaratıp beddua ediyorlar" diyen Muratoğlu, "Türkiye'de doların devamlı arttığı bir ortamda kimseye ekonominin iyi gittiğine inandıramazsınız. İnandıramayınca da kimseye yatırım yaptırıp, işe insan aldıramazsın" dedi.

Muratoğlu yazısında şunları kaydetti:

Dünyada değer kaybeden dolar Türk Lirası karşısında şahlandı. İşin aslı Türk Lirası alçaldı! Doların bir kez daha rekorunu güncellemesi artık işin tadını kaçırdı.

Bütün döviz kurları Türk Lirası karşısında tarihi zirvelerinde… Daha önce hiçbiri görmedi buraları… Şurası muhakkak ki Türkiye'de ekonomi tıkandı.

★★★

En kötü kabusumuz gerçek oldu. Bir para birimi her daim değer kaybeder mi? Kaybederse o ekonomi sağlam durabilir mi?

Merkez Bankası ne işe yarar? Hadi müdahale etse ya kendisi… Ufak bir pürüz olarak, döviz rezervi yok! Bitirdi… Hatta Merkez Bankası rezervleri on milyarlarca dolar eksiye girdi…

★★★

Lakin bu ülkede para politikasını sözde bağımsız Merkez Bankası değil, saray belirliyor. Onun belirlediği haritada bütün yollar buraya çıkıyor.

Bizim gibi ülkelerin en büyük sermayesi para değil, güvendir… Biz onu çoktan kaybettik! Kendi vatandaşın bile güvenmiyorsa sana, elin yabancısı niye güvenip getirsin parasını?

★★★

Peki, şimdi neden artıyor bu dolar? Dün yediğimiz hurmaların bugün tırmalamaları… Hep tribünlere oynuyorlar, buluyorlar bir bahane… Biz kötü yönettik, kalkamayacağımız borcun altına girdik demiyorlar, düşman yaratıp beddua ediyorlar.

Türk Lirası değer kaybettiğinde fakirleşiyor ülke… Mesela asgari ücret 270 dolara indi… Yıllarca Çin'in, Rusya'nın fakirliği ile dalga geçen Türkiye fena taklaya geldi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.